На проблемній ділянці дороги у Старих Кривотулах облаштують світлофор

На ділянці дороги державного значення Н-10 у с. Старі Кривотули Тисменицького району встановлять світлофор. Для його облаштування спрямують кошти державної та обласної програм підвищення...

На ділянці дороги державного значення Н-10 у с. Старі Кривотули Тисменицького району встановлять світлофор.

Для його облаштування спрямують кошти державної та обласної програм підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Про це вчора розповів народний депутат України Михайло Довбенко. Він зазначив, що з державного бюджету на встановлення світлофорів на Прикарпатті буде спрямовано 90 млн грн. Слід також підкреслити, що освоєння державного фінансового ресурсу можливе за наявності співфінансування з місцевих бюджетів та виготовлення проектно-кошторисної документації, – йдеться на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

За словами сільського голови с. Старих Кривотул Володимира Назарука, роботи щодо виготовлення проектно-кошторисної документації для встановлення світлофора вже розпочалися, зокрема, здійснено аерозйомку. Тож упродовж місяця, на переконання сільського голови, всі необхідні документи будуть підготовлені.

Нагадаємо,  у цьому селі стається велика кількість дорожньо-транспортних пригод. Дорожнє полотно тут відновлене. Автомобілі мчаться через село, іноді удвічі й більше перевищуючи допустиму для меж населеного пункту швидкість (50 км).

Тривожна аварійна ситуація – не тільки в Старих Кривотулах. У 2018-му році на Івано-Франківщині правоохоронці зафіксували 2939 дорожньо-транспортних пригод за участю 5851 особи, в яких загинуло 127 людей, а ще 957 – отримали тілесні ушкодження різної тяжкості. 

Читайте також: На Тисмениччині люди вимагають встановити на дорозі «Н-10» світлофор. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...