“Музичні обійми”: в Івано-Франківську стартував проект для меломанів

“Музичні обійми” – проект для всіх, хто любить музику – професійних музикантів, меломанів, музикантів-початківців, пересічних громадян. 13 лютого 2019 у Івано-Франківську стартує проект «Музичні...

“Музичні обійми” – проект для всіх, хто любить музику – професійних музикантів, меломанів, музикантів-початківців, пересічних громадян.

13 лютого 2019 у Івано-Франківську стартує проект «Музичні обійми» за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу, пише Версії.

Організаторами проекту є ГО “Д.О.М.48.24”, Savka-band-studio, музикант і музикознавець Дмитро Долгіх-Черниш.

Мета проекту – надати можливість місцевим музикантам продемонструвати свою творчість, об’єднати та посилити взаємодію між ними, залучити до світу музики дітей і дорослих, створивши нові музичні простори та започаткувавши нові музичні ініціативи у місті.

«Музичні обійми» – проект для всіх, хто любить музику – професійних музикантів, меломанів, музикантів-початківців, пересічних громадян.

Організатори підготували понад 20 різноманітних музичних подій. Впродовж трьох місяців відбудуться концерти авторської музики, джеми, майстер-класи, концерти в незвичних локаціях, де виступатимуть місцеві музиканти, лекції про музику, екскурсії до студії звукозапису та школу діджеїв та інші.

Вперше у Івано-Франківську відкриється музична кімната, де кожен матиме можливість пограти на перкусійних музичних інструментах (джембе, шейкери, рейнстік, тамбурин тощо), і для цього не треба спеціальної підготовки, адже проводитимуться майстер-класи.

Для маленьких дітей пропонуються інтерактивне заняття з використанням музичних інструментів, а для батьків – семінар з раннього музичного розвитку.

Всі заходи безкоштовні для відвідувачів, за умови попередньої реєстрації, оскільки кількість місць обмежена.
Ідею втілення проекту підтримують місцеві музиканти і активісти.

““Таємна кімната”? Тільки-но сам задумувався про такий формат концертів!” (Юрій Атаманчук, громадський активіст і організатор концертів в області, м.Калуш)

“Після акції “Сеанс міського сканування” в 2015-му році якраз активно обговорювали стратегічну ідею: було би класно, щоби кожен митець, що приїжджає до Івано-Франківська, лишав по собі не просто якийсь концерт, альбом, виставу чи книжку, натомість передавав практичний досвід – лишав свій слід у місті трохи глибшим, аніж ми звикли” (Тарас Малий, журналіст, радіоведучий, івент-менеджер і громадський активіст, “Тепле Місто”/”Urban Space Radio”/”Urban Space 100”, м.Івано-Франківськ)

“За всіма прогнозами ближчими роками Україну в цілому чекає значний культурний підйом, я ж особисто уже передчуваю це пожвавлення з краю музичної індустрії” (Олег “Frost” Мороз, музикант, засновник студії “Frost Magnetic Records”, м.Івано-Франківськ)

План заходів

13 лютого, 18.30. Простір «ВДОМА» (вул.Галицька,29, 3-й поверх)
Лекція «Український фолк-рок вчора і сьогодні». Розповідає Дмитро Долгіх-Черниш – випускник аспірантури кафедри історії музики етносів України та музичної критики київської музичної академії, клавішник інді-гурту physalisovi (Івано-Франківськ);

15 лютого, 18.00, Savka-band Studio (вул.Шевченка,11, Католицька школа-гімназія)
Майстер-клас з губної гармоніки
Проводить Олег Коропецький – відомий виконавець-практик, провідний український ентузіаст і технік губних гармонік

21 лютого, 19.00 ( Громадський ресторан Urban Space 100, Грушевського,19,).
Концерт Аліни Шевченко [acoustic indie folk, Кропивницький/Одеса]

23 лютого 12.00 Frost Magnetic Records, вул.Галицька, 43 б
На екскурсію до провідної студії звукозапису Frost Magnetic Records цього разу запрошує її засновник, Олег “Frost” Мороз.
25 лютого 18.00. Простір ВДОМА, Галицька, 29, 3 поверх
Відкриття музичної кімнати. Майстер-клас з гри на перкусійних інструментах (джембе, драми, шейкери, рейнстик та інші) з джембістом Анатолієм Гошівським.

3 березня 19.00 (secret place), вхід вільний (за попередньою реєстрацією)
Перший з серії концертів «таємна кімната», де будуть представлені місцеві виконавці. Місце проведення концерту стане відоме за добу, а імена музикантів – безпосередньо перед їх виступом.

6 березня, 19:00, Savka-band Studio (вул.Шевченка,11, Католицька школа-гімназія)
Перший джем-сейшн “Племінні практики”. Один з двох заходів, присвячений стихії імпровізації та оптимальному досвіду інтонаційної взаємодії. Зустріч модерують музикант Дмитро Долгіх-Черниш (physalisovi) та громадський активіст Валентин Перуз (проекти “Залізничні-музичні”, “День вуличної музики”).

13 березня, 18:30-20:00, Простір «ВДОМА», Галицька,29, 3 поверх
Лекція «Культура спонтанності: як повоєнний джаз та американські цінності відлунюють тут і сьогодні» від музикознавця, клавішника інді-гурту physalisovi, Дмитра Долгіх-Черниша.

16 березня, 12:00, S2DIO (Січових стрільців, 13, 6-й поверх)
Майстер-клас в школі діджеїв S2DIO. Проводять викладачі школи.

23 березня 17:00 Простір «ВДОМА», Галицька,29, 3 поверх
Творчий вечір талановитої франківської молоді – місцевих музикантів, поетів, акторів документального театру.

26 березня, 18.00 Savka-band Studio (вул.Шевченка,11, Католицька школа-гімназія)
Майстер-клас зі скрипки
Проводить Олег Янушкевич (м. Херсон)

28 березня 17:00. Простір «ВДОМА», Галицька,29, 3 поверх
Інтерактивне музичне заняття для дітей, семінар для батьків
Заняття з раннього музичного розвитку для дітей віком від 2 до 5 років з використанням музичних інструментів. Тривалість 45 хв.
Семінар для батьків «Ранній музичний розвиток: для кого і для чого». Тривалість 60 хв.
Викладач – Наталія Завісько, старший викладач ЛНМА ім. М. Лисенка, головний методист Центру музичного розвитку “Темпо” (м.Львів)

30 березня, 19.00 (secret place)
Другий концерт «таємна кімната»

6 квітня, 19:00 Savka-band Studio (вул.Шевченка,11, Католицька школа-гімназія)
Другий джем-сейшн “Музика франківських вулиць”. Модеруватиме Валентин Перуз.

13 квітня Простір «ВДОМА», Галицька,29, 3 поверх
Вистава львівського плейбек-театру соціальної імпровізації «Всі свої»

17 квітня, 19.00 (secret place)
Третій концерт «таємна кімната»

20 квітня. Savka-band Studio (вул.Шевченка,11, Католицька школа-гімназія)
Майстер-клас з вокалу
Проводить Ксенія Кондратова, засновниця вокальної школи Lika-music

24 квітня 18:30. Простір «ВДОМА», Галицька,29, 3 поверх
Розмова на тему «Музичний лікбез, або як відрізнити лажу від профі» з культур-менеджеркою Наталією Наливко.

Читайте також: У Франківську презентували фотопроект “Жінки нетипових професій”. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...