Зростання цін на Прикарпатті: подорожчали овочі, алкоголь, м’ясо та молочка

За даними Державної служби статистики, інфляція у січні 2019р. порівняно з груднем 2018р. в Україні становила 1,0%, в області – 1,1%. Про це Фіртку повідомили в...

За даними Державної служби статистики, інфляція у січні 2019р. порівняно з груднем 2018р. в Україні становила 1,0%, в області – 1,1%.

Про це Фіртку повідомили в Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

Приріст споживчих цін у січні п.р. зафіксовано в усіх регіонах країни: від 0,4–0,9% у Закарпатській, Вінницькій, Черкаській, Волинській, Львівській, Луганській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській областях до 1,0–1,4% у Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Івано-Франківській, Тернопільській, Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, м.Києві, Донецькій та Запорізькій областях. Про це інформує Головне управління статистики.

На споживчому ринку області в січні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,3%.

Найбільше (на 15,1% і 5,8%) подорожчали овочі та фрукти. На 3,6–0,7% зросли ціни на олію соняшникову, маргарин, продукти переробки зернових, молоко та молочні продукти, яйця, рис, масло, м’ясо та м’ясопродукти, хліб. Водночас на 1,2–0,3% подешевшали сало, цукор, риба та продукти з риби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,5%, у т.ч тютюнові вироби – на 2,1%, алкогольні напої – на 0,9%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,7% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду на 16,4% та опалення – на 15,0%. Крім того на 2,8% зросли ціни на оренду житла, тарифи на водопостачання – на 2,2%, каналізацію – на 1,1%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 1,4% спричинено здешевленням палива та мастил на 5,9%. Разом з тим на 3,5% та 1,4% відповідно подорожчав проїзд залізничним і автодорожнім пасажирським транспортом.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,8%, що пов’язано з подорожчанням місцевого телефонного зв’язку на 17,3% та поштових послуг на 14,3%.

Читайте також: Прикарпатці сплатили майже 331 мільйон гривень військового збору

Категорії
Новини
Новини
Loading...