Франківка пожертвувала волосся хворим на рак дітям. ФОТО

Франківка Марія Фіцик віддала 30 см свого волосся на перуки для хворих на рак дітей. “Ще кілька років тому  в мене були думки обрізати...

Франківка Марія Фіцик віддала 30 см свого волосся на перуки для хворих на рак дітей.

“Ще кілька років тому  в мене були думки обрізати волосся на перуку для онкохворих діток, але не знала куди звертатися  і чи достатньо в мене довжини волосся, щоб допомогти. Прочитавши в соцмережах про організацію львівських волонтерів, які збирають волосся від 25 см. для того щоб виготовляти перуки для діток, не задумуючись подала заявку”, – розповідає Франківчанам дівчина.

“У перукарні згідно інструкцій обрізали значно більше волосся ніж очікувала – аж 30 см . Коли мене запитують:  чи шкода ? Ні .. Я здорова дівчина, волосся відросте”, – стверджує Марія.

Також Марія Фіцик разом із волонтерами франківської спільноти ” Я є ” щопонеділка організовує благодійні обіди для безхатьків та багатодітних сімей уже впродовж 2-х років. 

Світлина від Mariia Fitsyk.

Світлина від Mariia Fitsyk.

Детальніше

Подаруй своє волосся онкохворій дитині разом з #HairForShare
Для кожної дитини це важке випробування, і вони справжні меленькі супергерої, які стійко витримують фізичний біль. Тілесний біль супроводжується візуальними змінами, внаслідок хіміотерапії дітки втрачають волосся і з’являється психологічний дискомфорт: зміна звичного образу, незручність вийти “на люди” без волосся. Долучаємося! 

Інформація, та посилання 
Всередньому, щоб виготовити одну перуку, потрібно обстригти волосся 3-4 дівчатам чи хлопцям. Волосся має бути не менше 35 см та бути доглянутим. Вартість виготовлення перуки коливається від 8 до 15 тис. гривень. Нам вдалося знайти майстрів, які, дізнавшись про акцію, погодилися виготовити їх за 4 тис.грн. Онкохворим діткам зазвичай підходять перуки лише з натурального волосся, оскільки на синтетичні матеріали у них може бути алергія.

Як долучитися до акції:
Обстригти своє волосся і пожертвувати його на перуку для онкохворих діток – для цього заповніть форму за посилання, бо ми ретельно записуємо все, що отримуємо: https://goo.gl/y7WWpb . 
Допомогти коштами на виготовлення перуки, вартість однієї перуки 4+ тис. грн. 
ПриватБанк – 5169 3305 1136 7333 (Ліпська Н.С. БФ “Крила надії” – карта фонду). Обов’язково вкажіть призначення платежу: “на перуки” 
Стати нашим соціальним агентом: розповісти про акцію у соцмережах з хеш-тегом #HairForShare

Інструкція як обстригати волосся для перуки: 
1. Перед зрізом необхідно помити і гарно висушити волосся;
2. Розділити волосся на максимальну кількість хвостиків і обрізати;
3. Довжина волосся, яка підходить під виготовлення перуки від 35 см;
4. Якщо ви фарбували своє волосся, просимо вас вказати це на аркуші паперу та додати листок до пакунку з волоссям (назва бренду фарби та колір). Якщо фарбували хною, теж вкажіть. Якщо у вас кучеряве волосся, будь ласка, зазначте це на акруші паперу і додайте листок до пакунку.
5. Кожний хвостик загорніть в окремий аркуш паперу, так щоб волосся не заплуталося.
6. Підходять також хвостики, старі шиньйони та перуки “з шафи”, але не старші ніж 5 років, адже ті, які лежать довше мають специфічний запах, який важко витримати.

Якщо ви мама чи тато принцеси, яка потребує перуки – заповніть цю форму http://bit.ly/2CupfUk і ми з вами зконтактуємо в найближчий час (БФ “Крила надії”).

Партнери проекту: Таблеточки, Благодійний фонд «Крила надії» 
Дружні перукарі: нестеров максим (м. Київ), Olenka Mazurok (м. Львів), Hair Factory Lviv, Ira Popovych

Читайте також: Поліція просить допомоги у пошуку зниклого неповнолітнього франківця . ФОТО

 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...