Митрополит Володимир уділив дияконські свячення випускникам духовної семінарії. ФОТО

17 лютого, у Неділю митаря і фарисея в храмі Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщм. Йосафата відбуласся Архієрейська Літургія, під час якої були уділені дияконські свячення. Богослужіння...

17 лютого, у Неділю митаря і фарисея в храмі Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщм. Йосафата відбуласся Архієрейська Літургія, під час якої були уділені дияконські свячення.

Богослужіння очолив Архієпископ і Митрополит Володимир Війтишин у співслужінні з отцями-настоятелями семінарії та іншими запрошеними священнослужителями, інформує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

В часі проповіді Архієрей роздумував над читанням недільного Євангелія від св. Луки, де автор подає притчу про митаря і фарисея. “Господь з двох людей виберає не того, хто виглядає праведним, але того, хто таким є. Виходячи з храму митар був оправданий не за свою праведність, але за покору та покаяння. Хотілося б щоб кожен з нас зробив для себе великий урок з молитви цих двох чоловіків”, – заохочує проповідник.

У ході Божественної відправи випускники Івано-Франківської Духовної семінарії Богдан Сабало, Андрій Гумен, Микола Башта та Лука Бендик отримали святу Тайну Священства у ступені диякона. Чин поставлення диякона традиційно звершується в часі Служби Божої, після освячення чесних дарів.

Звертаючись до нововисвячених дияконів, Владика Володимир побажав їм завжди бути ревними та відважними служителями у Христовій Церкві. Митрополит також зазначив, що дияконська служба покликана до служіння та до допомоги душпастирям у виконанні їхніх обов’язків.

Зі словами вдячності до Митрополита від імені новопоставлених дияконів звернувся Богдан Сабало, префект ІФДС.  Перш за все він подякував Преосвященному Владиці Володимиру за уділення свячень, запевнивши Митрополита також у вірності та сумлінному виконанню повірених обов’язків.

З вітальним словом до новопоставлених дияконів звернувся віце-ректор семінарії прот. Андрій Чорненко, який побажав витримати в доброму до кінця. 

Щиросердечно вітаємо новопоставлених дияконів та молимося в їхньому наміренні, а також просимо, щоб Господь благословляв їх на життєвому шляху і допомагав нести їхню службу, яка є приємна Богові.

Читайте також: У Чукалівці Митрополит Володимир очолив урочистості з нагоди 10-річчя заснування парафії. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...