Мешканці Франківська можуть відзначити пам’ятну дату, посадивши дерево

Сьогодні, під час оперативної наради, директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак розповів про реалізацію програми «Пам’ятне дерево». «У кожної людини у...

Сьогодні, під час оперативної наради, директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак розповів про реалізацію програми «Пам’ятне дерево».

«У кожної людини у житті є спогади. Тому їх можна увіковічнити, посадивши дерево. Програма допоможе збільшити кількість зелених насаджень в місті, а також привернути увагу до збереження молодих дерев в місті», – каже Михайло Смушак.

“Дерево, яке виростає разом з вашим шлюбом, донечко чи сином – як вам таке? Минулого року ми впровадили ініціативу “Пам’ятне дерево” Так кожен охочий може посадити в Івано-Франківську дерево, яке пов’язуватиме з важливою датою в житті”, – йдеться в дописі на фейсбук сторінці міського голови Руслана Марцінківа.

Департамент ЖКГ запропонує вам на вибір одне з декоративних дерев або ж можете взяти своє. При цьому треба буде оплатити вартість дерева. Висадити його теж допоможуть, опісля встановлять іменну табличку. Акція стартує вже цієї весни, коли погода буде сприятливою.

“Крім того, навесні відбудеться й планова висадка дерев. Так місто поповниться тисячею сформованих дерев висотою від 2,5 метрів. Я сподіваюсь, що ми з турботою приймемо нових мешканців Франківська”, – каже міський голова.

Уже визначені основні локації, де можна буде посадити пам’ятне дерево: територія біля міського озера, парк Шевченка, парк Молодіжний, сквер Первоцвіт. Також комунальники визначили основні породи дерев, але люди і самі можуть визначитися, яке дерево хочуть посадити.

Пам’ятні дерева в місті садитимуть з 1 березня по 31 квітня. Людина має компенсувати комунальним службам вартість дерева. Також біля дерева встановлюватимуть іменну табличку з інформацією, хто і коли його посадив та яка це порода дерева. Вартість такої послуги – 1-3 тисячі гривень, у цю суму увійде вартість саджанця, таблички і сертифікату.

Надалі буде створена карта пам’ятних дерев, з якої можна буде побачити, де і які дерева пам’яті посаджені у Франківську.

Читайте також: На Калущині селяни знайшли на церковному згарищі послання 1937 року. ФОТО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...