В Івано-Франківську відкрили виставку графіки та скульптури небачених художників. ФОТО

У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили виставку-спогад робіт прикарпатських митців Володимира Гуменного та Олега Лишеги. Презентація графічних творів та скульптури стала другим заходом у проекті...

У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили виставку-спогад робіт прикарпатських митців Володимира Гуменного та Олега Лишеги. Презентація графічних творів та скульптури стала другим заходом у проекті небачених художників, який підтримав благодійний фонд Олександра Шевченка.

Попри те, що напрацювань у цих митців не один десяток, графіка Гуменного та Лишеги на загал виставляється вперше. Завдяки меценатській підтримці Олександра Шевченка дійство вдалося організувати на європейському рівні, розповідає її куратор, близький друг митців Анатолій Пастушенко.

«Більшість виставлених робіт знаходяться у приватних колекціях. Тож, якби не підтримка фонду Олександра Шевченка, ані іванофранківці, ані гості міста цих робіт би не побачили.  Попри те, що Володимир Гуменний був графіком світового рівня, він залишався дуже скромним. Відтак ця виставка є першою в Україні презентацією його графічних робіт», – розповідає Пастушенко.

Володимир Гуменний та Олег Лишега були близькими друзями, тож і роботи їхні гармонійно поєднані на виставці. 

«Всі знають Лишегу як талановитого поета, однак він ще й геніальний художник та скульптор.

Ці обидві людини були дуже скромними, але визнаними у світі. Гуменний має масу премій. Він був академіком Римської Академії модерного мистецтва. І про це мало хто знає. Виставка покликана показати рівень їхнього мистецтва та отримати насолоду він нього», – говорить куратор виставки.

Загалом у проекті небачених художників, які підтримує фонд Олександра Шевченка,  заплановано 10 мистецьких виставок.

На правах реклами

Читайте також: Франківські рятувальники долучилися до флешмобу на честь Міжнародного Дня рідної мови. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...