У франківському музеї Небесної Сотні вшанували пам’ять полеглих бійців. ФОТО

Сьогодні, 21 лютого, в Івано-Франківську в музеї Небесної Сотні вшонували пам’ять полеглих героїв. Захід підготували вихованці коледжу імені Степана Граната та колектив центру дитячої...

Сьогодні, 21 лютого, в Івано-Франківську в музеї Небесної Сотні вшонували пам’ять полеглих героїв.

Захід підготували вихованці коледжу імені Степана Граната та колектив центру дитячої та юнацької творчості, пише МІСТО.

“Та кількість людей, які загинули, мають спонукати нас до якихось дій. Ми хочемо миру. Слава Україні”, – розповідає одна з учасниць заходу.

На захід також завітали учасники майдану, волонтери-мальтійці та родичі загиблих героїв.

“Ми щоро дякуємо вам, що ви виховали таких щирих людей, які змінили історію нашої держави. Ми сподіваємось, що Україна буде вільною”, – розповідає волонтер та дружина одного з учасників Майдану Галина Батюк.

Від часу створення музею там постійно проводять різноманітні заходи, щоб нагадати людям про ті страшні події, які змінили кожного з нас. З кожним роком ця енергія стає потужнішою, набагато сильнішою.

“Хочеться подякувати, що ви не даєте забути. Ми завжди мріємо про більше та про краще, але такі заходи нагадують нам, яку ціну заплачено за те, що ми зраз маємо, за наше життя. Хочеться, щоб молоде покоління пам’ятало це, адже за ними майбутнє”, – коментує викладачка музичного училища Ірина Копійчук.

Доволі неправильно, що дуже багато людей приходять до нас тільки під час річниці вшанування подій на Майдані. Українці повинні частіше вшановувати пам’ять полеглих героїв Небесної Сотні. Ми працюємо шість днів на тиждень. Ми хочемо, щоб сюди приходили за покликом серця, а не лише для “звітності” та “галочки” – ділиться екскурсовод Світлана Каркуш.

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...