У Франківській області планують створити центр соціальної підтримки сиріт і одиноких матерів

22 лютого в Івано-Франкіську відбулось засідання комісії з питань охорони здоров‘я та соціальної політики обласної ради. Тут обговорили виконанння обласної цільової програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДУ...

22 лютого в Івано-Франкіську відбулось засідання комісії з питань охорони здоров‘я та соціальної політики обласної ради.

Тут обговорили виконанння обласної цільової програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДУ на 2015-2018 роки.

“Ми створили центр для хворих, забезпечували профілактику й лікування для дітей, що народились від матерей з ВІЛ-інфекціями. Знижено рівень смертності від туберкульозу, на жаль не зменшується кількість нових хворих. Медзаклади недостатньо забезпечені медикаментами, також недооснащені лабораторії. Запроваджені також безкоштовні тестування на ВІЛ, СНІД для медпрацівників в обласній інфекційній лікарні”,- каже директор департаменту охорони здоров‘я ОДА Микола Стовбан.

Також говорили про ідею створення Івано-Франкіського обласного центру соціальної підтримки для дітей та сімей Івано-Франкіської обласної ради.

«У даному закладі буде відділення: соціальна квартира, відділення негайного влаштування дітей, відділення для дітей у складних життєвих обставинах, та відділення для вагітних жінок. У нас в області вже є такі заклади, проте вони переповнені. Зокрема у Калуші є соціальний гуртожиток, він переповнений. Ми ж пропонуємо у даному закладі поєднати відділення для дітей-сиріт і відділення для вагітних жінок. Там можуть проживати діти, лише дешевше обійдеться їхнє утримання. Цей заклад зможе утримувати водночас півсотні дітей”,- каже начальник служби у справах дітей ОДА Іван Ковалик.

До слова, нині в області проживають близько 200 дітей, які чекають всновлення. Значна частина з них – вихідці з однієї сім’ї і вже старшого шкільного віку. Тому їм важче знайти нову родину, – пише Галка.

 

Читайте також:На ремонт прикарпатських доріг потрібно дев’ять мільярдів гривень

Категорії
Новини
Новини
Loading...