У Франківську відбулася прес-конференція щодо отруєнь на Майдані

Сьогодні, 22 лютого, в Івано-Франківську відбулася прес-конференція представників громадської організації “Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні”, щодо злочинів скоєних за участі держави-агресора проти учасників...

Сьогодні, 22 лютого, в Івано-Франківську відбулася прес-конференція представників громадської організації “Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні”, щодо злочинів скоєних за участі держави-агресора проти учасників Революції гідності.

Генеральна прокуратура України визнала, що проти майданівців під час Революції гідності застосовували спецзасоби з Росії. Через п’ять років після Революції гідності майданцівці не можуть довести, що постраждали від хімічних та токсикологічних отруєнь.

Микола Павліченко – учасник Майдану, який був отруєний – розповідає, що судово-медична експертиза не може зібрати потрібні документи, бо не має можливості дослідити цю проблему.

“Судово-медична експертиза не підтверджує наші діагнози. Ми цілий рік потратили на те щоб знайти лікарні в яких є відділення токсикології, але, на жаль, фахівці не досліджують газову токсикологію. Ми намагалися зустрітися з Уляною Супрун – нам сказали, що фахівців в Україні немає і потрібно шукати їх за кордоном”, – розповів Павліченко.

Голова ГО “Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні” калушанин Ігор Демчишин розповів, що вони звертатимуться до міжнародних організацій, бо Міністерство охорони здоров’я України відмовляється відправляти їх на лікування.

Постраждалі вже не один рік звертаються до влади, до різних медичних закладів. Зараз активісти звернулися до секретаря РНБО Олександра Турчинова для відновлення спеціалізованих медичних закладів.

“Лікарі на сьогодні лікують наслідки, а не саму проблему. Ми шукаємо шляхи вирішення цієї ситуації”, – каже Ігор Демчишин.

Також чоловік додає, що їм не потрібна особиста допомога, а потрібно, щоб держава почала займатися проблемою – адже близько 126 чоловік було вражено хімічними газами на Майдані.

«Ми всі бачимо, що сьогодні відбувається в Сирії. Якщо таке станеться в Україні – хто буде лікувати людей, які заклади нададуть допомогу?”, – ділиться думками постраждалий Микола Павліченко.

 

Читайте також: У франківському музеї Небесної Сотні вшанували пам’ять полеглих бійців. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...