Понад 340 мільйонів гривень податку сплатили прикарпатці до бюджету

Протягом січня цього року від платників податків Івано-Франківщини до бюджету надійшло 343,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 68,6 млн грн...

Протягом січня цього року від платників податків Івано-Франківщини до бюджету надійшло 343,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 68,6 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС в Івано-Франківській області,- пише Фіртка.

Із загальної суми надходжень до державного бюджету надійшло майже 86 млн грн ПДФО, місцеві бюджети отримали 257,9 млн грн цього податку.

Працівники фіскальної служби зазначають, що податок на доходи фізичних осіб є найвагомішим джерелом надходжень до місцевих бюджетів та становить більше 60 відсотків від загальної суми інших податків і зборів.

Основну частину у надходженнях податку на доходи фізичних осіб займає оподаткування заробітної плати та інших доходів громадян. Тому фіскальна служба області приділяє увагу як протидії тіньовим процесам на ринку праці, так і проведенню роз’яснювальної та контрольно-перевірочної роботи суб’єктів господарювання, де існують ризики виплат зарплат у «конвертах» та мінімізації сплати податків. Результатом цієї роботи є додаткове фінансування бюджетів, офіційне працевлаштування і заробітна плата найманих працівників.

Читайте також: Калуська районна рада скорочує свій апарат на 25%

Категорії
Новини
Новини
Loading...