Руслан Марцінків висловив свою позицію щодо Нацвідбору Євробачення-2019

Уже добу не вщухають палкі дискусії щодо перемоги MARUV на Національному відборі. Свою позицію висловив і міський голова Івано-Франківська. “Соромно за Євробачення! Як можна...

Уже добу не вщухають палкі дискусії щодо перемоги MARUV на Національному відборі. Свою позицію висловив і міський голова Івано-Франківська.

Соромно за Євробачення! Як можна голосувати за артистів, яким нема різниці де виступати! Конкурс, де виступають діти колаборантів! А натомість такі гурти, як От Вінта, Тартак, Кому Вниз ніколи не попадають на конкурс, бо не формат”, – написав Марцінків на своїй сторінці у фейсбук.

Додамо, що цього року на нацвідборі дуже гостро постало питання гастролів українських артистів у Росії. Загалом потрапили у великий скандал дует ANNA MARIA. 

До відома: “48 годин на остаточне рішення” і ультиматум

Ще до початку фіналу нацвідбору Зураб Аласанія повідомив, що незалежно від голосування членів журі і телеглядачів кінцеве рішення по представництву України на Євробаченні прийматиме саме НСТУ, яка й вирішуватиме: підписувати угоду з виконавцем чи ні.

“Майже всі учасники, що пройшли кола відбору і дісталися фіналу, в своїй життєвій чи кар’єрній діяльності так чи інакше пов’язані з РФ. Гастролями, паспортами чи родичами; культурними чи творчими зв’язками. Це свідчить не про те, що їх відбирали навмисно за цим критерієм, як подейкують найгарячіші голови з числа громадських активістів”, – пише Аласанія.

“Це свідчить про набагато гіршу і небезпечнішу річ. А саме: в той час, коли українське суспільство шукає і виробляє нові правила безпеки в стані війни, яку РФ веде з Україною, – українська сфера культури загалом та музики зокрема (особливо – шоу-бізнес) – все ще інтегрована в російщину більше, ніж ми з вами уявляємо. Й авжеж більше, ніж нам хотілося б”.

Гендиректор НСТУ також додав, що проблему не можна вирішити простим скасуванням результатів нацвідбору.

Пізніше член правління НСТУ Олександра Кольцова повідомила “Громадському”, що представника України остаточно узгодять протягом 48 годин.

“Суспільне мовлення, яке вибирає представника України на пісенному конкурсі “Євробачення”, незважаючи на перемогу в національному відборі співачки Maruv, ще не прийняло остаточного рішення”, – заявила вона.

“У суспільстві нині існують різні думки, чи виконавець, який має концертну діяльність в Росії, може представляти Україну. У нашому договорі є пункт, який нам потрібно обговорити з Maruv”, – додала Кольцова.

Зранку 24 лютого на фейсбук-сторінці “Суспільного” з’явилося повідомлення про те, що НСТУ висунула Maruv умову її участі в Євробаченні.”Одна з умов договору, який надали переможниці Національного відбору на пісенний конкурс “Євробачення” MARUV, відмова від гастролей у Росії. Водночас, в квітні у співачки вже запланований сольний концерт у Москві”, – йдеться в публікації.

В НСТУ додали, що на ознайомлення з контрактом співачці дали час до понеділка, 25 лютого.

Читайте також: На Калущині відкрили сезон купання в “лагуні” на Лімниці. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...