У Франківську триває робота над пам’ятником Роману Шухевичу

Представники Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини в майстерні скульптора поспостерігали за ходом роботи над пам’ятником Роману Шухевичу.    Автор, Ігор Семак, представив макет фігури...
Представники Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини в майстерні скульптора поспостерігали за ходом роботи над пам’ятником Роману Шухевичу. 
 

Автор, Ігор Семак, представив макет фігури у глині, який, після відповідного технологічного процесу, буде відлитий у бронзі, – пише прес-служба ДМАКС.

За задумкою авторів герой одягнений у шинель, яку розвіває вітер. Це надає скульптурі динаміки. Рука стиснута в кулак, що символізує мужність та незламність. Силует фігури візуально нагадує трапецію.

У день 5-го березня, 69 років тому, на конспіративній квартирі у селі Білогорщі під Львовом у перестрілці з працівниками МГБ загинув головнокомандувач Української Повстанської Армії Роман Шухевич.

На місці спорудження пам’ятника Герою України, головному командиру УПА Роману Шухевичу «Тарасу Чупринці» на вулиці Шухевичів, поруч Івано-Франківської гімназії №2 обласним націоналістичним громадсько-політичним об’єднанням «Національний вибір» закладено символічний камінь.

Встановити пам’ятник Роману Шухевичу планують вже цього року. 

 

Читайте також: Військові передали мешканцям “сірої зони” допомогу з Прикарпаття. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...