В Івано-Франківську відбувся урочистий концерт, присвячений 205 річниці від дня народження Тараса Шевченка. ФОТО

Сьогодні, 7 березня, напередодні відзначення 205-ї річниці від дня народження національного символу України Тараса Шевченка в обласному центрі відбувся святковий концерт. Послухати вокальні та...
Сьогодні, 7 березня, напередодні відзначення 205-ї річниці від дня народження національного символу України Тараса Шевченка в обласному центрі відбувся святковий концерт.

Послухати вокальні та інструментальні колективи Прикарпаття в обласну філармонію імені Іри Маланюк прийшли заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, а також громадськість міста.

Цитуючи віршовані рядки видатного українського поета, Віталій Федорів згадав і про  героїв Небесної Сотні, як полягли у боротьбі за правду і справедливість.

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!» – саме ці, безсмертні слова Кобзаревого «Кавказу», у колективній свідомості українців асоціативно пов’язуються не лише з іменем його автора, але і з першим ГероємНебесної Cотні Сергієм Нігояном, який натхненно читав їх за кілька днів до відходу у вічність», – зазначив посадовець.

Опісля Віталій Федорів коротко описав всю історію сьогодення, переплітаючи її цитатами відомих та маловідомих віршів Тараса Шевченка.

Щодо творів, які вже встигли стати так званими національними візитівками, то їх глядачі слухали стоячи, що свідчить про найбільшу шану та повагу до нашого славного Кобзаря.

Читайте також: Найшвидша жінка Прикарпаття Христина Стуй вийшла заміж. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...