У Франківському “Ваґабундо” презентують 11 унікальних дерев’яних церков Верховинщини

У «Вагабундо» 8 березня о 21:00 відбудеться презентація телепроекту телеканалу Еспресо “Унікальні дерев’яні церкви Верховинського району».  У Верховинському районі Івано-Франківської області налічується 11 унікальних...

У «Вагабундо» 8 березня о 21:00 відбудеться презентація телепроекту телеканалу Еспресо “Унікальні дерев’яні церкви Верховинського району». 

У Верховинському районі Івано-Франківської області налічується 11 унікальних пам’яток дерев’яної церковної архітектури 17 – початку 20 століть, пише Фіртка.

“Усі вони – діючі, більшість із них знаходяться у задовільному стані завдяки зусиллям місцевої громади. Люди збирають гроші на ремонт та підтримання культових споруд, беруть участь реставрації. Саме тому, ідея проекту – не тільки зафільмувати пам’ятки, показавши їхню автентичність, красу, а й показати, як люди бережуть та підтримують культурні надбання своїх предків і як спільна справа гуртує громаду”, – зазначають організатори.

Цикл передач про старовинні церкви Верховинського району є унікальним для України, адже до цього часу ніхто не знімав таких проектів. Завдяки сприянню Українського культурного фонду espreso.tv зняв 11 передач, кожна з яких розкаже про окрему унікальну церкву Верховинського району, її історію, ставлення людей та історичну значущість.

Презентація телепроекту у смт Верховина відбудеться в приміщенні Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступеня у суботу, 9 березня о 13:00 год.

Читайте також: В Івано-Франківську оголосили конкурс на два автобусні маршрути

Категорії
Новини
Новини
Loading...