На Верховинщині взялися за міст, що проходить через провалля між горами. ФОТО

Залізобетонний міст на дорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, км 50 +359, у селі Буковець через річку Рибницю збудований 1960 року.  Його загальна довжина –...

Залізобетонний міст на дорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, км 50 +359, у селі Буковець через річку Рибницю збудований 1960 року.

 Його загальна довжина – 126,8 м. Високий, споруджений через провалля між двома горами. Конструкція має сім прогонів по 18 м. Ширина проїзної частини – 9,6 м, облаштовані два тротуари. Капітальний ремонт мосту проведений 1994 року.

Торік під мостом утворився зсув. Його спричинило джерело з неконтрольованим витоком води, яка підмиває підходи та земляне полотно під перехідними плитами мосту. Внаслідок чого зафіксовано просідання цих плит, повідомляють на сайті САД, передають Версії.

Увага до згадуваного мосту, як і до інших штучних споруд на дорогах державного значення області, є постійною. В попередні роки підрядна організація Служби автодоріг – філія «МЕД» Облавтодору – провела значний обсяг робіт із ремонту деформаційних швів, проїзної частини підходів до мосту. Однак досі не усунута основна причина просідання мосту – вода, яка далі створює проблеми, насамперед перезволожує земляне полотно. Через це утворився зсув у проїзній частині підходу до мосту.

Сам міст не є аварійним. Проїзна частина, перила – в доброму стані. Проблемна ділянка дороги обгороджена, виставлені попереджувальні знаки.

Для вирішення проблеми Служба автомобільних доріг у Івано-Франківській області залучила науковців, щоб виявити причину перезволоження та вирішити питання відведення води від проблемного місця. Передбачається провести належні заходи з водовідведення, влаштування дренажної системи.

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...