Тепер паліїв трави та сміття у Франківську буде карати мобільна група

Мобільна група працюватиме на території Івано-Франківської міської ради – міста та підміських сіл.  Про це повідомили у Комунальній установі “Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба”.  Мобільну групу...

Мобільна група працюватиме на території Івано-Франківської міської ради – міста та підміських сіл.

 Про це повідомили у Комунальній установі “Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба”

Мобільну групу із профілактики і запобігання спалювання сухої рослинності та побутових відходів на території міської ради створили за розпорядженням міського голови від 13 березня,- пише Курс.

До її складу внесли фахівців зі структурних підрозділів міськвиконкому, міських управлінь ДСНС та поліції, які уповноважені на складання протоколів та притягнення до адміністративної відповідальності тих, хто спалює суху рослинність та побутові відходи. 

Штрафувати будуть за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Стаття 52. Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель.

Стаття 82. Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення.

Стаття 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

Такі порушення тягнуть за собою накладення чималих штрафів – від 280 до більш як півтори тисячі грн.

Вдихання диму від спалювання трави, листя та бадилля призводить до захворювання дихальних шляхів та онкозахворювань. Замість спалювання відходів мобільна група пропонуватиме їх компостування, яке збереже чисте повітря, забезпечить родючість ґрунту та здоров’я.  

Читайте також: Івано-Франківськ підпише угоду про співпрацю з Угринівською ОТГ

 

 
Категорії
Новини
Новини
Loading...