На Прикарпатті чоловік, який підпалив прапор УПА, заплатить 8500 штрафу

Богородчанський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який зірвав з могили борцям за волю України червоно-чорний прапор та підпалив його. Інцидент трапився у листопаді минулого року...

Богородчанський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який зірвав з могили борцям за волю України червоно-чорний прапор та підпалив його.

Інцидент трапився у листопаді минулого року у селі Підгір’я Богородчанського району.

Зловмисник проїжджав велосипедом попри могилу борцям за волю України Сагайдачного та побачив червоно-чорний прапор. Чоловік зірвав його, кинув під ноги та підпалив. Його протиправні дії припинили очевидці, які викликали поліцію, пише Курс.

Обвинувачений у суді свою вину визнав. Вчинення злочину пояснив “власними переконаннями щодо символіки”. Сказав, що усвідомлює, що своїми діями образив почуття інших людей та грубо порушив громадський порядок та спокій громадян.

Свідки розповіли, що обвинувачений був одягнутий у російську папаху, поводився неадекватно, провокував людей на конфлікт, оголив свій торс та демонстрував на тілі татуювання.

Відповідно до судово-психіатричної експертизи обвинувачений психічними розладами не страждає. Розлади поведінки пов’язані з вживанням психоактивних речовин (канабіноїдів, амфетаміну, алкоголю) у стані ремісії. Експертиза встановила, що підсудний здатний у повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченому, суд визнає той факт, що він є учасником АТО.

Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство) та призначив покарання у розмірі 8500 гривень штрафу.

Читайте також: На Богородчанщині чоловік спалив прапор Української повстанської армії

Категорії
Новини
Новини
Loading...