В Івано-Франківську пройшов міжнародний медичний форум. ФОТО/ВІДЕО

18 березня розпочав свою роботу дводенний ІІI Всеукраїнський міжнародний медичний науково-практичний форум «Медицина України – європейський вибір». Організаторами заходу виступили Івано-Франківська обласна державна адміністрація,...

18 березня розпочав свою роботу дводенний ІІI Всеукраїнський міжнародний медичний науково-практичний форум «Медицина України – європейський вибір».

Організаторами заходу виступили Івано-Франківська обласна державна адміністрація, департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет», управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

До присутніх з вітальним словом та побажаннями плідної співпраці звернулися ректор ІФНМУ Микола Рожко, заступник директора ДОЗ ОДА Володимир Чемний та начальник міського управління охорони здоров’я МВК Марія Бойко.

Форум відбувається за участю представників не тільки України, а й Литви, Польщі, Словаччини та США. Біля 400 медичних працівників візьме участь у заході. Окрім того, будуть також організовані телемости, щоб якомога більше лікарів та медсестер з цілої України мали змогу почути доповіді досвідчених фахівців.

Зокрема, така зустріч проводиться між спеціалістами, щоб в першу чергу українські лікарі мали можливість перейняти досвід у своїх іноземних колег і поділися своїм, зазначають організатори. Також навчитися новітніх методик оперативних втручань, діагностики та лікування терапевтичних хворих, вивчити та порівняти передові системи охорони здоров’я країн Євросоюзу, Ізраїлю, США для застосування їх у реформуванні медичної галузі України. І додають, що цей форум дає унікальний шанс створення і участь в проектах транскордонного співробітництва Європейського Союзу, проектів ООН і НАТО, стажування спеціалістів України в кращих клініках країн-партнерів тощо.

Під час форуму багато цікавих доповідей було представлено закордонними спеціалістами. Як побудована система охорони здоров’я Литви та про досвід реформування медичної галузі розповів директор з медицини, член правління Республіканської клініки Каунаса (Литва) Раймондас Куніцкас. З доповіддю про нові складові компоненти системи нагляду за охороною здоров’я у Словаччині виступив завідувач із судової медицини, віце-декан медичного факультету університету ім. Йожефа Шафарика, Кошице (Словаччина) Микита Бобров. З перспективами Любліна та міжнародною співпрацею в сфері медицини ознайомив учасників заходу директор Управління не інвестиційних проектів адміністрації міста Любліна (Польща) Кшиштоф Лонтка.

У свою чергу начальник відділу організації медичної допомоги населенню ДОЗ ОДА Ліліана Сабадаш розповіла про реформу, яка зараз відбувається у системі охорони здоров’я України, і Франківщини зокрема, на якому етапі знаходиться та її перспективи впровадження.

Крім виступів, учасники мали змогу відвідати майстер-класи, які проводилися на базі центральної міської клінічної лікарні, та побачити найновіші техніки лапароскопічної хірургії гриж, найновіші методики ендоскопічної хірургії та оперативної онкохірургії товстого кишківника і прямої кишки.

Читайте також: Франківська міськрада готується підписати угоди про співпрацю ще з двома селами

Категорії
Новини
Новини
Loading...