Поліція не кваліфікує напад на журналіста “МІСТА” як перешкоджання професійній діяльності

Як повідомляло “МІСТО”, учора, 19 березня, під час сутичок між “Національним корпусом” та “молодиками у цивільному” в центрі Франківська, невідомий чоловік розтрощив телефон журналіста. Як...

Як повідомляло “МІСТО”, учора, 19 березня, під час сутичок між “Національним корпусом” та “молодиками у цивільному” в центрі Франківська, невідомий чоловік розтрощив телефон журналіста.

Як повідомляє сектор комунікації обласної поліції, за фактом пошкодження мобільного пристрою журналіста відкрито кримінальне провадження, пише Місто.

Це сталося 19 березня під час конфлікту між двома групами осіб у центрі міста. Поліцейські розборонили учасників сутички, у результаті якої ніхто не травмувався, але із заявою до поліції звернувся журналіст видання МІСТО, – ідеться у повідомленні. – Він повідомив, що невідомий йому чоловік умисно розбив телефон, двічі вибивши з рук. Вдруге порушник ногою потоптався по телефону.

Наразі відкрито провадження за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) ККУ. Триває перевірка. Особу зловмисника розшукують поліцейські. Телефон вилучено”. За трактуванням поліції, провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності (ст 173) не відкрито, бо журналіст не мав на собі розпізнавальних знаків і не представлявся, що він зі ЗМІ. Мав посвідчення, але ж не зовні. По факту, порушник умисно діяв, але не знав, що це журналіст.

Читайте також: На Прикарпатті чоловік, який підпалив прапор УПА, заплатить 8500 штрафу

Категорії
Новини
Новини
Loading...