Калушанин “розвів” друзів на мільйон, тепер йому світить 12 років

Калуською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який ошукав своїх друзів на більш, ніж мільйон гривень. Як повідомляє прес-служба прокуратури,...

Калуською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який ошукав своїх друзів на більш, ніж мільйон гривень.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, чоловік впродовж 2005-2007 років розповсюдив серед своїх знайомих, що начебто буде розширювати власний бізнес, але на це потрібні значні грошові вкладення.

“Використовуючи довіру зазначених осіб, «бізнесмен» отримав у знайомих грошові кошти на загальну суму 1 149 740 грн, які зобов’язувався повернути до 22 січня 2007 року, хоча насправді наміру повертати борг не мав, а у визначений ним день на повернення коштів (22.04.2007) покинув територію України та 13 років переховувався за кордоном”.

Органом розслідування здійснено екстрадицію цього чоловіка, а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція ч. 4 ст. 190 («Шахрайство») КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...