На Франківщині 76 тисяч боржників за газ можуть залишитися без монетизованої субсидії

На Івано-Франківщині 76 тисяч клієнтів “Івано-Франківськгаз Збут” заборгували за спожитий газ майже 260 мільйонів гривень. Вони можуть не отримати чергову виплату монетизованої субсидії, якщо...

На Івано-Франківщині 76 тисяч клієнтів “Івано-Франківськгаз Збут” заборгували за спожитий газ майже 260 мільйонів гривень. Вони можуть не отримати чергову виплату монетизованої субсидії, якщо не розрахуються вже отриманими від держави грошима за спожитий в лютому газ.

У разі простроченої заборгованості у сумі понад 340 грн впродовж двох місяців видача державної допомоги призупиняється. Про це повідомляє “Івано-Франківськгаз Збут” на сайті.

 “Наразі є ризик зростання заборгованості у зв’язку з монетизацією субсидії.  Держдопомогу в цьому опалювальному періоді  отримують 100 тис. прикарпатців, по  яких  до лютого місяця держава  щомісячно покривала частину  витрати на газ в сумі понад 230 млн. грн. Тепер ці кошти субсиденти отримають напряму,  та мають самостійно направити на повну оплату рахунків за газ. Але до цього часу майже 80% отримувачів субсидій не сплачували навіть обов`язковий платіж, що призвело до їх заборгованості”, – зазначив директор ТОВ “Івано-Франківськгаз Збут” Юрій Пилипів.

З березня 2019 року Уряд запровадив монетизацію житлово-комунальних субсидій. Це організовано у відділеннях “Укрпошти” та “Ощадбанку”. А для пенсіонерів – через Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

Загалом прикарпатці заборгували за спожитий газ майже 675 млн грн.

Читайте також: Тисячі прикарпатців через борги за газ можуть залишитись без субсидій

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...