На Богородчанщині глухоніма жінка відсвяткувала 90-річний ювілей. ФОТО

Нещодавно жителька села Старуня Богородчанського району Мельник Ганна відсвяткувала 90-річний ювілей. Мельник Ганна Дмитрівна народилася в селі Старуня 16 березня 1929 році в багатодітній сім’ї....

Нещодавно жителька села Старуня Богородчанського району Мельник Ганна відсвяткувала 90-річний ювілей.

Мельник Ганна Дмитрівна народилася в селі Старуня 16 березня 1929 році в багатодітній сім’ї. Окрім Ганни у сім’ї виховувалось ще п’ятеро братів. Після хвороби у ранньому віці Ганна оглухла. Батьки дали їй освіту у Калуському ліцеї для глухонімих.

З дитинства Ганна була дуже працьовитою, виконувала всі обов’язки по дому, допомагала доглядати за господарством. Її улюбленим заняттям було пасти корів та ходити далеко в ліс за дровами. До 80-ти років жінка щодня долала величезні відстані і носила на плечах оберемки гілок. 

Глухоніма жінка любила бути подалі від людей, адже в дитинстві зазнавала багатьох знущань від хлопчаків, які глузували з неї, інколи навіть кидали каміння. Через ці дитячі травми вона не любила чоловіків, ставилась до них з агресією, проте завжди любила маленьких дітей, а вони відповідали їй взаємністю. Ганна радше воліла триматись осторонь від людей.

Але одного разу все змінилося… 

У грудні 2017 року Ганна захворіла. Вона ніколи в житті не приймала ліки, не визнавала жодного лікування. Ще раніше, щоб доглядати за хворою, у село переїхала її племінниця (медик за освітою) з чоловіком. Вилікувати хвору жінку вона не змогла. Ганна відмовилася від їжі та пиття (14 днів нічого не їла і 10 днів не пила).

“Одного разу я покликала місцевого священика, щоб він запричастив хвору тітку і зробив єлеопомазання. Після того, як отець уділив глухонімій Святі Тайни, їй почало ставати краще. Згодом вона повністю одужала без будь-якого медикаментозного лікування”, – розповідає племінниця Олеся.

З того часу в першу п’ятницю кожного місяця до Ганни приходить священик зі Святими Тайнами. Після цих подій Ганна не лише оздоровилася, вона стала веселою та спокійною. Зараз Ганна знаходиться у середовищі любові та опіки. Її очі випромінюють щастя та любов.

У 90-річний ювілей її прийшов привітати отець Василь Гоголь, парох парафії Вознесіння Господнього села Старуня. Отець, як і щомісяця, завітав до іменинниці зі Святими Тайнами. Причастив, поблагословив, помолився молитви на оздоровлення та побажав щасливих років життя.

Її вітали всі рідні та близькі, а вона із вдячністю приймала привітання та подарунки.

У свої 90 років Ганна прекрасно виглядає. Секрет її здоров’я та довголіття пояснює племінниця Олеся: “Наша Анна прокидається разом з сонцем, а спати лягає, коли надворі темніє. Все життя їсть тільки гарячу свіжозварену домашню їжу. Протягом життя займалася важкою фізичною працею і майже всі дні проводила на свіжому повітрі”.

Її життя було сповнене важких тягарів, проте як нагороду вона отримала щасливу старість.

Читайте також:  На Прикарпатті найстаршій церковній сестриці виповнилося 100 років. ФОТО

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...