У Франківську накрили контрабандистів, які виготовляли наркотики. ФОТО

Вчора, 28 березня, слідчі обласного управління СБУ спільно з військовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону викрили організовану злочинну групу, яка налагодила канал контрабандного постачання з-за кордону...

Вчора, 28 березня, слідчі обласного управління СБУ спільно з військовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону викрили організовану злочинну групу, яка налагодила канал контрабандного постачання з-за кордону прекурсорів для виготовлення наркотиків та влаштувала лабораторію у Франківську.

В банду входили п’ять франківчан, повідомляє прокуратура. 

В ході операції виявили факт замовлення та доставки на територію України з Китаю міжнародних поштових відправлень – в них прийшов прекурсор, наркотична речовина завважки понад 5 кг. Вартість “товару” на “чорному” ринку – щонайменше 1,2 млн грн. Посилки отримали у Франківську. 

  

В подальшому в одному із нежитлових приміщень встановили устаткування та обладнали лабораторію для виготовлення синтетичного наркотику метамфетаміну, відомого як “лід”. 

Під час проведення обшуків у житлових та нежитлових приміщеннях та транспортних засобах, які використовували зловмисники, правоохоронці вилучили хімічні колби, реактиви, залишки різного роду хімічних сполук, прекурсори. Окрім того, знайшли сухий канабіс – щонайменше 20 г, бойовий припас, зовні схожий на гранату, а також записи з детальними  інструкціями, як виготовляти наркотики та психотропні речовини. 

Двох основних фігурантів наразі затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 311 КК України. 

 

Читайте також: На Прикарпатті затримали сільського голову з тисячею доларів хабара

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...