На Прикарпатті директор обласного архіву намагався змити хабар в унітаз

Івано-Франківський міський суд визнав винним у зловживанні впливом колишнього директора Державного архіву Івано-Франківської області Ігоря Гриника. Як повідомляв КУРС, у квітні 2018 року Ігор Гриник отримав 500...

Івано-Франківський міський суд визнав винним у зловживанні впливом колишнього директора Державного архіву Івано-Франківської області Ігоря Гриника.

Як повідомляв КУРС, у квітні 2018 року Ігор Гриник отримав 500 доларів хабара. Під час затримання посадовець намагався змити гроші в унітаз.

На посаді директора обласного держархіву Ігор Гриник працював з 2009 року.

5 березня 2018 року до Гриника звернувся голова кооперативу «Проектант» з проханням допомогти у пошуку та наданні інформації про місця розташування родовищ корисних копалин.

Гриник пообіцяв голові кооперативу, що за 500 доларів зможе вплинути на посадовця, до обов’язків якого входив пошук документів з питань розробки корисних копалин на території Івано-Франківської області.

Голова кооперативу погодився на пропозицію і одразу звернувся із заявою до поліції.

19 квітня після передачі хабара посадовця затримали правоохоронці.

У суді Гриник визнав свою провину, обіцяв, що більше такого не повториться та просив суворо не карати.

Суд визнав Ігоря Гриника винним у зловживанні впливом та призначив 12 750 грн штрафу. Також він заплатить 8294 грн за експертизи.

 

Читайте також: На Прикарпатті затримали сільського голову з тисячею доларів хабара

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...