На хабарі затримано заступника начальника слідчого відділу Тисменицького відділу поліції. ФОТО

Затримали поліцейського за не притягнення особи до кримінальної відповідальності через  незаконне заволодіння транспортним засобом та крадіжку. Ці злочини розкрили співробітники затриманого того ж відділу...

Затримали поліцейського за не притягнення особи до кримінальної відповідальності через  незаконне заволодіння транспортним засобом та крадіжку. Ці злочини розкрили співробітники затриманого того ж відділу поліції, а заступник начальника слідчого відділу знехтував особистим часом колег і порушив присягу поліцейського.

2 квітня працівниками Івано-Франківського Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, працівниками ГУНП в Івано-Франківській області, за технічної підтримки Управління СБУ України в Івано-Франківській області за допомогою спецпідрозділу «КОРД» ГУНП в Івано-Франківській області задокументовано факт отримання неправомірної вигоди заступником начальника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції другої частини в загальній сумі 5 тисяч доларів США. Слідчі дії відбувалися  за процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

Поліцейський затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років. Також передбачає позбавлення права обіймати певні посади терміном до 3 років.

“Кожен поліцейський, складаючи присягу на вірність українському народу, повинен знати і розуміти, що такі дії  гноблять честь і гідність правоохоронця”, – нагадують на сайт СК поліції Івано-Франківщини.

Читайте також: Прикарпатець, який постраждав у ДТП, потребує допомоги. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...