У Франківську вартові спіймали подружжя, яке розкопувало міни часів II Світової

В ході пішого патрулювання закинутої військової частини що знаходиться в Івано-Франківську по вулиці Коновальця біля будинку 136/д патрульні Комунального підприємства “Муніципальна варта” побачили чоловіка,...

В ході пішого патрулювання закинутої військової частини що знаходиться в Івано-Франківську по вулиці Коновальця біля будинку 136/д патрульні Комунального підприємства “Муніципальна варта” побачили чоловіка, який щось копав на цій території.

Як стало відомо МІСТУ з власних джерел, також з чоловіком була жінка, яка тримала металошукач.

Ми підійшли поспілкуватися з цими громадянами і раптом побачили, що чоловік з землі дістає іржавий металевий предмет, який схожий на міну часів II Світової війни. Одразу після цього він витягнув другий такий самий предмет, – розповідає головний інспектор відділу охорони публічного порядку Василь Олексюк.

Патрульними було прийнято рішення огородити місце події для недопущення до небезпечної знахідки сторонніх осіб і викликати працівників поліції і ДСНС.

На місце події невдовзі прибули екіпаж УПП і працівники ДСНС. Як повідомили на місці рятувальники, люди відкопали протипіхотну міну ПОМЗ – 2 часів II Cвітової війни. На щастя, боєприпаси були без запалів. Працівники служби порятунку забрали дані боєприпаси з собою для подальшого їх знищення.

Категорії
Новини
Новини
Loading...