Прикарпатці можуть отримати від держави по 2500 гривень за кожне вирощене теля

У департаменті агропромислового розвитку відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрацій, які відповідають за агропромисловий комплекс, на якій розглядались питання надання дотації за вирощування...

У департаменті агропромислового розвитку відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрацій, які відповідають за агропромисловий комплекс, на якій розглядались питання надання дотації за вирощування телят.

Детальніше про дотацію розповів начальник відділу тваринництва департаменту агропромислового розвитку Ярослав Івасютин, пише Фіртка.

У поточному році з державного бюджету на цей напрямок передбачено 700 млн. грн. Дотація призначається на безповоротній основі фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби до 13-місячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом переміщення від інших власників.

За словами Ярослава Івасютина, щоб отримати дотацію, перш за все тварина повинна бути ідентифікована та зареєстрована. Власнику необхідно підготувати паспорт великої рогатої худоби ( якщо він утримує 10 і більше голів молодняка – витяг з Єдиного державного реєстру тварин), паспорт громадянина України, довідку про відкриття рахунку в банку, ідентифікаційний номер фізичної особи.

Копії документів власниками телят подаються три рази в рік: до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року до сільської, селищної, міської ради та об’єднаної територіальної громади. Одноосібники можуть отримати 2500 грн за кожне теля, яке утримується в особистому господарстві до 13-и місячного віку.

Кошти виплачуються за кожні повні 4 місяці утримання великої рогатої худоби на карткові рахунки відкритті у банках:

  • від 1 до 5 місяців – 300 грн/голову;
  •  від 5 до 9 місяців – 700 грн/голову; 
  • від 9 до 13 місяців – 1500 грн/голову, при наявності телят у особистому селянському господарстві на день подання документів.

Читайте також: Прикарпатці з квітня будуть отримувати безкоштовні ліки за електронним рецептом

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...