У квітні понад дванадцять тисяч прикарпатських пенсіонерів отримають додаткову виплату. ВІДЕО

12,5 тисяч пенсіонерів в Івано-Франківській області цього місяця отримають додаткові виплати за 24 місяці неврахованого страхового стажу. Скільки це грошей, та хто з пенсіонерів...

12,5 тисяч пенсіонерів в Івано-Франківській області цього місяця отримають додаткові виплати за 24 місяці неврахованого страхового стажу.

Скільки це грошей, та хто з пенсіонерів на них може розраховувати?

“Працюю з 1981 року, маю стаж 38 років. Про доплати до пенсії не чув”, – розповів Володимир Стасюк, пенсіонер, працівник АТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”.

Колеги Володимира не на камеру зізнаються, що доплату до пенсії вже отримали. На підвищену пенсію можуть розраховувати ті люди, які після призначення або попереднього перерахунку пенсій працювали і станом на перше березня мають 24 місяці додаткового стажу, пишуть Версії з посиланням на  UA: КАРПАТИ.

“Кожна пенсія індивідуальна. Вона залежить від коефіцієнта страхового стажу, який в кожного різний і індивідуального коефіцієнта зарплати. Щорічно буде проводитися такий перерахунок. Якщо людина продовжує працювати, то такий перерахунок проводитиметься кожні два роки. Але я хочу звернути увагу тих, хто не набрав, тобто 24 місяці виходить у квітні чи травні і так аж до наступного лютого. Він має право звернутися до пенсійного фонду з відповідною заявою і ми проведемо індивідуальний перерахунок”, – пояснив Роман Берчак, заступник начальника ГУ пенсійного фонду України в області.

Читайте також: У Франківську газовики в прямому ефірі взяли на аналіз газ. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...