Збільшення штрафу за непристебнутий ремінь безпеки: чому це важливо

Комітет Верховної Ради підтримав в першому читанні законопроект №10131 про підвищення штрафів за їзду без ременів безпеки і мотошоломів. Для України це важливе рішення,...

Комітет Верховної Ради підтримав в першому читанні законопроект №10131 про підвищення штрафів за їзду без ременів безпеки і мотошоломів.

Для України це важливе рішення, адже у половині смертельних ДТП люди в авто могли б вижити, якби були пристебнуті.

Таке рішення прийняв комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, про що повідомили на сайті Верховної Ради України.

Цей проект закону піднімає штраф з 51 до 510 гривень за ігнорування пасків безпеки та мотошоломів. Документ ініціювали 15 нардепів з різних фракцій на чолі з Антоном Геращенком.

“Це важливо. На це чекає суспільство”, – прокоментував голова комітету Андрій Кожем’якін.

У 2018 році аналогічний законопроект № 8492 не отримав достатньо голосів депутатів у другому читанні. Тоді нардепи пропонували збільшити штрафи в 17 разів – до 867 гривень.

паски безпеки

В Україні найнижчий в Європі штраф за непристебнутий ремінь безпеки. Згідно з дослідженнями, українці платять – два євро. Найнижчий штраф після України має Молдова – 15 євро. В Західній Європі сума штрафів варіюється від 30 до 140 євро. У свою чергу в Східній Європі найвищий штраф у Чехії – 70 євро.

 

Штраф за непристебнутий ремінь

Можливо, що це є причиною того, що тільки 23% українських водіїв користуються ременями безпеки. Такі результати показало всеукраїнське дослідження, яке проводили у 2018 році. 

Читайте також: Дворічна донечка прикарпатського атовця терміново потребує донорів крові

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...