Громадські активісти дискутували над розвитком Галича. ФОТО

Днями на Замковій горі в Галичі відбулося перша обговорення проекту «Мільйон туристів у Галичі. Як?». Організатори – Громадська ініціатива «Повернемо давню славу Галича та...

Днями на Замковій горі в Галичі відбулося перша обговорення проекту «Мільйон туристів у Галичі. Як?». Організатори – Громадська ініціатива «Повернемо давню славу Галича та Дністра» та ГО «Галич давній та сучасний». Мета активістів – повернути Галичу давню славу величного міста, міста сили, слави і духу України.

«Галич колись був величним, а зараз сірий. Це можна і варто змінити. Переконаний, що всі творіння у світі починаються із того, що вони народжуються у в голові. Тому вирішили поставити конкретну вимірну мету, обмежену в часі: щоб через 5 років Галич відвідувало мільйон туристів у рік. І сьогодні починаємо таку дискусію, не тільки тут на замку, а в принципі в суспільстві», – зазначив Володимир Олійник на Facebook сторінці.

На його думку, для цього треба втілити конкретний алгоритм дій. Перше – робити промоцію вже існуючим екскурсіям та започаткувати нові, наприклад «Вікенд у Галичі та на Дністрі», «Легенди давнього Галича», «Галич романтичний» та ін.

«Цікавими родзинками були б річковий корабель біля Дністра, неповторні літні кафе на березі, на Майдані Різдва та на Замковій горі, з привітним та одягнутим у одяг княжих часів персоналом. По друге, треба створювати туристичну інфраструктуру, привабивши інвесторів, наприклад власників успішних проектів з легендами: «Криївка», «Львівська копальня кави», «Львівська майстерня шоколаду», та ін.)». На центральній трасі на білбордах мають бути заклики відвідати величний Галич, а коли люди звернуть із дороги, іх зустріне воєвода. Він вкаже, де зупинитися і скаже: «Нападу турків і татарів найближчі три дні не передбачається, тому підійдіть в центр туристичної інформації і підберіть екскурсію собі до смаку». Можливо, потрібно сприяти створенню туроператора, який би співпрацював із працівниками та екскурсоводами Національного заповідника, закладами харчування, готелями, людьми, які готові вдома приймати та годувати туристів», – зауважив Володимир Олійник.

В події взяли участь депутати Галицької міської ради Генадій Гущук, Оксана Скрентович, Володимир Чуйко, Аріна Сивак, Андрій Сегін, депутат Демешківської сільської ради Василь Возняк, засновники проектів «Вироблення місії Івано-Франківська» та «Школа лідерів» Володимир Олійник та Радислав Петрів, громадський активіст Володимир Бучко та активні мешканці Галича.

«Галич – слово, яке має світовий контекст, контекст княжої слави. По-друге, тут вже є мільйон туристів, які їдуть трасою або залізницею, але вони тут не зупиняються. Почуття, поняття, заради чого потрібно зупинитися називається дестонація, магніт. Заради чого люди планують подорож, купують путівку, їдуть світ за очі: щоб побачити, відчути, зробити селфі. Ось це почуття називається дестонацією. Зараз такого бажання зупинитися в Галичі люди не мають. І це першочергове завдання нашого проекту – підвищити популярність діючих «магнітів» і створити нові», – сказав Радислав Петрів.

«Потрібно працювати над «родзинками». Стародавні споруди та храми без легенд не притягнуть туристів. Наприклад, люди їдуть у Вилково (українська Венеція) кататися на гондолах і пити їхнє традиційне вино «навак». В Галичі наразі немає навіть туристичної карти. Тому добре, що розпочалася така дискусія. Незабаром буде створений план дій і шукатимемо партнерів для реалізації», – додала Аріна Сивак.

«Галич – серце України, яке глибоко закопали. Знищували століттями. Тому відновити давню славу – питання не одного дня. Щодо того як залучити мільйон туристів, то запорука успіху – викликати у людей емоції. Чим більше адреналіну, тим більше туристів. Наш регіон наділений великим потенціалом для розвитку екологічного туризму. Тому, до магнітів, які б мали притягувати гостей, рекомендую дописати оглядові майданчики, з яких відкриваються мальовничі ландшафти краю, або цікаві природні об’єкти. З нашої ініціативи вже споруджені та обладнані інформаційними стендами оглядові майданчики: «На Сокільських Скелях», «На Касовій горі», «В колонії сірих чапель», «На березі Бурштинського водосховища». Є необхідність створення подібних і на Замковій горі і на старому мості у Галичі. З кожним роком все більш популярним стає активний відпочинок на природі, швидкими темпами в Україні розвивається орнітологічний туризм (спостереження за птахами). Є необхідність облаштувування еколого-пізнавальних маршрутів для дітей та студентської молоді. Для прикладу великою популярні останнім часом користуються екскурсії «В гостях у казки», «Вздовж Бурштинського водосховища та на Касову гору). До речі, Касова гора – гордість України, перлина Західноукраїнського степу, де зростає пів тисячі видів рослин. Є потреба створення тут музею Західноукраїнського степу просто неба. Окремою темою є річка Лімниця – вже зараз в передмістях Галича тисячі людей, які відпочивають на берегах цієї найчистішої річки Європи. Потрібно створити їм відповідні умови», – висловив думку . Володимир Бучко.

Організатори повідомляють, що наступна подія-обговорення «Мільйон туристів у Галичі. Як?» відбудеться 3 травня о 18.00 год. у Візит-центрі Галича (м. Галич вул. Об’їзна, 4).

Світлина від Молодіжний УКРОП.

Світлина від Молодіжний УКРОП.

Світлина від Молодіжний УКРОП.

Світлина від Молодіжний УКРОП.

Світлина від Молодіжний УКРОП.

Читайте також:  У франківській міській поліклініці відкрили відремонтований операційний блок. ФОТО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...