З травня “Нафтогаз” підвищує ціну газу для населення

НАК “Нафтогаз України” з 1 травня підвищує оптову ціну газу для населення на 15%. В результаті такого підвищення роздрібна ціна газу зросте з 8,55...
НАК “Нафтогаз України” з 1 травня підвищує оптову ціну газу для населення на 15%. В результаті такого підвищення роздрібна ціна газу зросте з 8,55 грн до 9,72 грн за куб.

НАК “Нафтогаз України” надіслав на адресу  ТОВ “Івано-Франківськгаз Збут” проект додаткової угоди до договору на поставку газу для населення, в якому з 1 травня 2019 року оптова ціна газу для населення, без врахування транспортних складових, збільшується з 7 482,61 до 8 621,76 грн за тис. куб. Це на 1 139,15 грн, або 15% більше діючої ціни. При цьому тарифи на транспортування і розподіл газу залишаються незмінними, інформує Бліц-інфо.

“Якщо врахувати всі складові ціни – тарифи газопостачальної, газорозподільної компаній та УТГ, то загальна роздрібна ціна газу для населення збільшиться до 9,72 грн за куб м.”, – каже директор ТОВ “Івано-Франківськгаз Збут” Юрій Пилипів.

Частка групи “Нафтогаз” в цій ціні виросте майже до 92% (зараз вона становить близько 90%).

Відзначимо, що “Івано-Франківськгаз Збут” минулого місяця вже звертався до НАК “Нафтогаз України” з проханням зменшити ціну на газ для населення в зв’язку із  зниженням цін на ринку газу. У відповідь Нафтогаз відмовився знижувати вартість газу.

Читайте також: В Івано-Франківську вручили подяки поліцейським і тренерам. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...