На Прикарпатті з літаків викидатимуть приманки з вакциною від сказу

На території Долинського району та Болехівської міської ради протягом травня проведуть кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. А саме, розкидаючи приманки з вакциною з...
На території Долинського району та Болехівської міської ради протягом травня проведуть кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

А саме, розкидаючи приманки з вакциною з літаків. Про це Бліц-Інфо повідомили у прес-службі Долинської РДА. Як зазначається, такі заходи проводяться на виконання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.03.2019 року №99 «Про виконання міжнародної Угоди»

Слі зазначити, вакцина призначена для оральної вакцинації дикої фауни, зокрема, лисиць, єнотовидних собак, вовків. Вакцина абсолютно безпечна для людей, домашніх та сільськогосподарських тварин, навіть якщо вони з’їдять близько 10 брикетів. Коли тварина з’їдає дану приманку, через слизову оболонку діюча речовина потрапляє в організм тварини, що рівнозначно вакцинації шляхом проведення ін’єкції. Заходи є профілактичними, аби не допустити розповсюдження сказу. Приманки розповсюджуються рівномірно завдяки оснащенню авіатранспорту системами GPS та системами реєстрації кількості скинутих з літака брикетів.

Приманка являє собою їстівний брикет, який своїм запахом і смаковими властивостями, приваблює тварин, а всередині нього знаходиться сама вакцина.

Читайте також: З травня “Нафтогаз” підвищує ціну газу для населення

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...