На Прикарпаття в рамках робочої поїздки прибув Міністр оборони. ФОТО

18 квітня, в рамках робочої поїздки на Івано-Франківщину Міністр оборони України Степан Полторак перевірив хід будівництва гуртожитків поліпшеного планування та об’єкти військової інфраструктури. В...

18 квітня, в рамках робочої поїздки на Івано-Франківщину Міністр оборони України Степан Полторак перевірив хід будівництва гуртожитків поліпшеного планування та об’єкти військової інфраструктури.

В ході роботи глава вітчизняного оборонного відомства оглянув будівництво гуртожитків, які будуються для військовослужбовців 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних Сил України, а також готовність підрозділів тилового забезпечення до зустрічі особового складу військової частини після повернення з району проведення ООС.

Міністр оборони України наголосив, що військовослужбовці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади повернуться після виконання бойових завдань з району проведення операції Об’єднаних сил вже не в палатки, а в гуртожитки.

“В травні, коли особовий склад бригади повертатиметься з району проведення операції Об’єднаних сил, вони повертатимуться не в палатки. В польових умовах не можливо добре відпочити та якісно підгодовуватись. Військовослужбовці бригади повернуться в новозбудовані гуртожитки, казарми та оновлену їдальню”, — підкреслив Степан Полторак, інформує прес-служба Міноборони, пише “Галка”.

Довідково.

Деякі ремонтно-будівельні роботи, розпочаті ще в 2015 році, вже завершені. Зокрема, на замовлення Західного територіального КЕУ на території військової частини проведено реконструкцію мереж тепло та електропостачання, здійснено капітальний ремонт будівель казарми, штабу та їдальні. Завершено будівництво зовнішніх інженерних мереж теплопостачання тощо.

Добігає завершення процес будівництва типових казарм покращеного планування для проживання військовослужбовців за контрактом. У Коломиї таких споруд буде три. Їх почали зводити у 2018 році силами двох підрядних будівельних підприємств: ТзОВ «КС Кремінь» та ПП «Західспецбудтранс-7».

Вартість підряду на побудову однієї споруди казарми – понад 14 мільйонів гривень. На початок квітня, будівельні роботи у двох спорудах казарм завершені. Триває підготовка документації для вводу об’єктів в експлуатацію. Третя казарма буде остаточно завершена у другій декаді червня поточного року.

Проектом розбудови інфраструктури військового містечка гірських піхотинців передбачено, що на території також постануть такі об’єкти, як лазне-пральний комбінат на який вже виготовлено  проектно-кошторисну документацію та фізкультурно-оздоровчий комплекс, створення  проектно-кошторисної документації  для його будівництва розпочато в 2018 році.

Типова казарма покращеного планування будується за архітектурним проектом, створеним волонтерами з урахуванням побажань військових. Двоповерхова будівля блочного типу. Основний акцент — на комфорті й енергоефективності. Будівлі мають утеплену покрівлю, фасад і підлогу, а також металопластикові вікна, що дає змогу зменшити витрати на опалення. На відміну від казарм радянського періоду, де в одному приміщенні спали 100–200 бійців, кімнати в гуртожитках розраховано на п’ятьох осіб. Кожен блок має свій санвузол  і душ. А на поверсі є загальна кухня-їдальня та пральня. Кожен військовий має ліжко, стілець, приліжкову шафу та шафу для одягу.  Одна будівля розрахована на проживання 125 осіб.

Додамо, що проживання у таких казармах-гуртожитках для військовослужбовців за контрактом є абсолютно безкоштовним.

Читайте також: На Франківщині провели навчання резервістів та військовозобов’язаних. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...