Франківські активісти вийшли під пам’ятку архітектури, щоб врятувати її від руйнації. ФОТО

Сьогодні, 18 квітня, у Франківську відбувалася вуличнаа акція під гаслом “Збережімо історичне обличчя міста” в рамках відзначення Дня пам’яток історії і культури. Під час акції...

Сьогодні, 18 квітня, у Франківську відбувалася вуличнаа акція під гаслом “Збережімо історичне обличчя міста” в рамках відзначення Дня пам’яток історії і культури.

Під час акції франківців закликали підтримати електронну петицію до влади міста під назвою “Неналежне утримання власниками пам’яток архітектури місцевого значення, зокрема будинку по Січових Стрільців, 24”. Петиція включає вимоги провести інспекцію об’єктів культурної спадщини міста та вжити необхідних заходів для покарання недобросовісних власників споруд, пише Місто.

“Пам‘ятки архітектрури треба зберігати, бо зараз в місті залишилося мало від культурної ідентифікаціі за 360 років його існування”, – зазначила Грозав Любов, громадська активістка.

“Від імені небайдужої громадськості просимо владу м. Івано-Франківська, а також Муніципальну інспекцію з благоустрою звернути увагу на факт неналежного утримання пам’ятки архітектури місцевого значення за адресою вул. Січових Стрільців, 24 (охоронний номер у Державному реєстрі нерухомих пам’яток України – 361-іф), яка перебуває у передаварійному стані. Фасад будинку, де свого часу містилося товариство “Руська бесіда” і бували І.Франко, Д.Січинський, А.Крушельницький, вкривають глибокі тріщини, скріплені всього лише монтажною піною! Пропонуємо владі м. Івано-Франківськ зініціювати перевірку умов утримання вказаного об’єкту культурної спадщини й інших архітектурних пам’яток міста, та вжити усіх можливих засобів, щоб змусити їх власників своєчасно виконувати поточний і капітальний ремонт”, йдеться у тексті петиції.

Читайте також: У Франківську дільниці вже отримують бюлетені для голосування

Категорії
Новини
Новини
Loading...