Соціальне потрясіння спровокує епідемію дифтерії в Україні

Медики в Україні очікують приходу епідемії дифтерії, яку провокують соціальні кризи і дуже низький протиінфекційний захист у країні. Про це повідомила головний інфекціоніст Міністерства...

Медики в Україні очікують приходу епідемії дифтерії, яку провокують соціальні кризи і дуже низький протиінфекційний захист у країні.

Про це повідомила головний інфекціоніст Міністерства охорони здоров’я України Ольга Голубовська в коментарі УНН,- пише Фіртка.

“Коли епідемія буде, сказати складно… Чисто у цю секунду навряд чи вона саме у нас виникне, хоча є моменти, які дуже насторожують, – у Рубіжному у нас вже є випадки. Так, вони поки поодинокі, але саме з них все і починається, з одиничних випадків, а потім воно поширюється. Поширення відбудеться, коли буде достатня кількість збудника і чутливого організму”, – зазначила інфекціоніст.

За її словами, епідемії завжди супроводжують соціальні потрясіння в суспільстві. У той же час, на думку медика, наявність збудника при захищеному, несприйнятливому до інфекції організмі не здатне спровокувати епідемію в країні. Запобігти розвитку епідемії можна буде в разі, якщо в Україні покращитися протиінфекційний захист.

“Як тільки у людей буде зниження захисного рівня антитіл, а проблеми у нас з вакцинацією існують, особливо серед дорослих. Але проблема все одно виходить за рамки просто рівня вакцинації – люди втрачають захисний рівень антитіл, перебуваючи у стані стресу, хвороби або ще чогось – того, що називають соціальна криза”, – уточнила медик.

 

Читайте також: Прикарпатців застерігають: стартував сезон кліщів. ВІДЕО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...