В Україні запровадили норму про обов’язкове огородження залізничних колій. ІНФОГРАФІКА

В Україні огороджуватимуть залізничні колії парканами та лісосмугами. Згідно нових будівельних норм «Залізниці колії 1520 мм» для недопущення виходу на колії сторонніх людей введені...

В Україні огороджуватимуть залізничні колії парканами та лісосмугами.

Згідно нових будівельних норм «Залізниці колії 1520 мм» для недопущення виходу на колії сторонніх людей введені обов’язкове влаштування спеціальних огороджень:

– огороджувальних парканів;

– огороджувальних ділянок лісів з лісосмугами.

Про це повідомив заступник міністра Міністерства регіональної політики Лев Парцхаладзе.

Такі норми вводяться міністерством, оксільки місця, які безпосередньо прилягають до колій швидкісних поїздів є досить небезпечними. Тільки на Південно-Західній залізниці у минулому році було зафіксовано близько 60 нещасних випадків. Багато з них – якраз через перетинання людьми колій у непризначених для цього місцях.

Тому у Мінрегіоні ввели цю обов’язкову норму, щоб підвищити безпеку людей біля залізничних колій і мінімізувати кількість нещасних випадків та аварій. За підрахунками експертів, це дозволить на 30% зменшити аварії і нещасні випадки на коліях.

Як зазначив заступник міністра, важливим моментом є те, що якщо це лісосмуги, то вони повинні утворювати щільну безперервну лінію захисту. У місцях їх розривів повинні влаштовуватися механічні загорожі. Виняток складають природні та штучні перешкоди для виходу на колії. Наприклад, водойми, заболочена місцевість, скельні виїмки, будинки, гаражі тощо.

Новий ДБН розроблений УкрДУЗТ. Ці норми почала діяти з 1 квітня цього року.

Для довідки: Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Читайте також: Порошенко заявив, що підпише закон про функціонування української мови як державної

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...