На Закарпатті протягом п’яти днів діятиме пішохідний перехідний пункт до Польщі

На Закарпатті протягом п’яти днів діятиме пішохідний перехідний пункт пропуску на кордоні з Польщею “Лубня – Волосате”. Скористатися ним можна з 1 по 5...

На Закарпатті протягом п’яти днів діятиме пішохідний перехідний пункт пропуску на кордоні з Польщею “Лубня – Волосате”. Скористатися ним можна з 1 по 5 травня з 8 до 20 години за київським часом.

Ініціативу реалізували у рамках акції “Дні добросусідства України та Польщі”, яку проводять в межах Закарпатської області (Україна) та Підкарпатського воєводства (Польща). Цьогоріч вона присвячена 15-й річниці вступу Польщі у Євросоюз, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Ще одна причина – вивчити потенціал туристичного потоку з перспективою відкриття повноцінного пропускного пункту.

“Саме ця локація вже тривалий час розглядається як найбільш перспективна точка для функціонування повноцінного КПП, який має стати першим на українсько-польському кордоні в межах Закарпатської області”, – зазначили в ОДА.

Перетнути кордон можна за біометричним паспортом або Шенгенською візою.

Зазначимо, з 1 липня 2019 року підніметься ціна  В Україні піднімуть вартість оформлення біометричних паспортів: ціни на оформлення закордонного біометричного паспорту та внутрішньої ID-картки. Нововведення мають поповнити місцеві бюджети на 200 мільйонів гривень.

Нова вартість оформлення біометричного паспорту:

– до 20 робочих днів – 682 гривень (раніше – 557 гривень 32 копійки)

– до 10 робочих днів – 1034 гривні (раніше – 810 гривень 32 копійки)

Читайте також: На Франківщині надходження військового збору за рік зросли на п’ять мільйонів гривень

Категорії
Новини
Новини
Loading...