На Прикарпатті лісова охорона може отримати додаткові повноваження

У четвер, 2 травня в Івано-Франківській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин. Серед іншого, комісія рекомендувала на...

У четвер, 2 травня в Івано-Франківській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин.

Серед іншого, комісія рекомендувала на розгляд сесії “Тимчасового положення про лісову охорону на землях лісогосподарського призначення Івано-Франківської облради”, пише Бліц-Інфо.

Як пояснив гендиректор ОКП “Івано-ФранківськоблагролісОлег Олійник, лісова охорона – це не нововведення, адже вона вже є. Втім, потребує узаконення на місцевому рівні.

Запропопоноване на розгляд депутатів положення законодавству не суперечить, це швидше для моральної підтримки людей. Бо державна лісова охорона має необхідні повноваження, а на місцевому рівні цього нема. Тож якщо депутати підтримають запропонований документ, то ми зможемо на місцевому рівні врегулювати роботу лісової охорони“, – каже Олійник.

Тож, згідно проекту рішення, лісова охорона на землях лісогосподарського призначення Івано-Франківської обласної ради діє у складі ОКП “Івано-Франківськоблагроліс” та підпорядкованих спеціалізованих агролісогосподарських і районних підприємств.

Відтак, комісія рекомендувала це питання до розгляду обласної ради. Тож, чи затверджувати додаткові повноваження для лісової охорони вирішуватиме депутатський корпус.

Згідно проекту рішення пропонується затвердити такі основні завдання лісової охорони: 

– забезпечувати охорону лісів від пожеж, незаконних рубок та інших порушень лісового і природоохоронного законодавства;

– захищати від шкідників і хвороб лісу, інших пошкоджень внаслідок  антропогенного впливу на ліси; організувати раціональне використання і відтворення лісів та підвищення їх продуктивності;

– здійснювати відомчий контроль за додержанням лісового і природоохоронного законодавства в межах лісового фонду агролісогосподарських підприємств, проведення планових, контрольних і раптових ревізій лісових обходів та скерування матеріалів ревізій і перевірок у відповідні правоохоронні органи та інші державні органи для розгляду їх по суті, а також вжиття заходів для виявлення, встановлення і притягнення винних осіб до відповідальності;

– здійснювати контроль за додержанням тимчасовими лісокористувачами та іншими юридичними й фізичними особами вимог лісового і природоохоронного законодавства в межах лісового фонду агролісогосподарських підприємств;

– запобігати порушення законодавства у сфері лісового господарства.

Читайте також: В Івано-Франківську планують посадити 10 тисяч квітів. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...