На Франківщині попрощалися з отцем Іваном Качанюком. ФОТО

У світлий тиждень Воскресіння Христового звістка про смерть о. Івана Качанюка сколихнула не тільки Коломийську єпархію, але й духовенство та вірних з-за кордону, адже...

У світлий тиждень Воскресіння Христового звістка про смерть о. Івана Качанюка сколихнула не тільки Коломийську єпархію, але й духовенство та вірних з-за кордону, адже це був жертовний, відповідальний, чуйний і надзвичайно працьовитий пастир Христової ниви.

3 травня у селі Фитьків Надвірнянського району відбулась Божественна Літургія з чином поховання, яку очолив правлячий архиєрей Коломийської єпархії кир Василій (Івасюк). Попрощатися зі священиком до парафіяльного храму, в якому він служив, прибула велика кількість духовенства, монашества, рідних, друзів та вдячних парафіян. Про це повідомляє Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Після богослужіння домовину з покійним священнослужителі винесли і обійшли навколо церкви під спів “Христос Воскрес!”. По переду дороги діти встеляли землю квітами.

Наприкінці владика та духовенство подякували присутнім за те, що прийшли віддати шану о.Івану Качанюку, який усе своє свідоме життя не тільки словом, а й особистим прикладом плекав сильну і глибоку християнську віру.

У своєму прощальному слові владика Василій зачитав біографію о. Івана, а також передав співчуття родині від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Понад тридцять років о.Іван Качанюк служив на благо Христової Церкви. Його незламну віру не змогли зруйнувати часи атеїзму і суворого підпілля. Цей ревний священик був духовною, щедрою, мудрою і доброю людиною. Покинувши цей світ у світлий тиждень, він прилучився до вічної воскресної Трапези Небесного Отця. Сьогодні у скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю новопреставленого пресвітера о.Івана Качанюка. Віримо, що Господь прийме душу слуги Свого Івана в оселі,” – сказав владика.

Читайте також: Митрополит Володимир очолив священичий парастас за о. Іваном Качанюком. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...