8 років ухилявся від сплати аліментів: суд виніс вирок прикарпатцю

Тисменицький районний суд виніс вирок чоловіку, який неодноразово ухилявся від сплати аліментів. Чоловік вже був раніше судимий за ст. 164 ч. 1 КК України. ...

Тисменицький районний суд виніс вирок чоловіку, який неодноразово ухилявся від сплати аліментів.

Чоловік вже був раніше судимий за ст. 164 ч. 1 КК України.  З 2010 року він ухиляється від утримання своїх двох неповнолітніх дітей  та не сплачує встановлених рішенням суду коштів на утримання неповнолітніх сина та дочки.

Будучи раніше судимим 2010 року, він отримав покарання у виді 120 годин громадських робіт, яке відбув. Але сплачувати аліменти так і не почав.

У 2007 році Надвірнянський районний суд прийняв рішення про стягнення аліментів обвинуваченого І у розмірі по 400 грн. щомісячно.

У період з липня 2010 по серпень 2018 років чоловік працював різноробочим та виконував інші господарські роботи на території Івано-Франківської області, за це отримував кошти.

Але підсудний, як батько двох неповнолітніх дітей не надавав їм необхідних для їх існування коштів, їжі та одягу, а також не брав участь у їх вихованні.

За вісім років несплати аліментів утворилась заборгованість у загальній сумі 36300 грн.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.164 КК України, та призначив йому покарання у виді 240 годин громадських робіт.

Читайте також: Стихію не зупинити: неподалік Івано-Франківська вода рве дамбу. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...