Український фільм про загиблого Василя Сліпака переміг на кінофестивалі у Португалії

Український фільм “Міф” про оперного співака Василя Сліпака визнаний найкращою документальною стрічкою на фестивалі “Figueira Film Art” у Португалії. Кінострічка розповідає історію життя Василя...

Український фільм “Міф” про оперного співака Василя Сліпака визнаний найкращою документальною стрічкою на фестивалі “Figueira Film Art” у Португалії.

Кінострічка розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям, який вирішив стати добровольцем, інформує “Тиждень. UA”.

 “Дякую Португалії за таку нам дорогу, важливу перемогу, тому що в нашій країні вже п’ятий рік іде війна, і наш головний герой загинув на тій війні, хоча був досить відомим у світі оперним співаком… Він ішов на цю війну з любов’ю, з любов’ю до цієї країни, щоб любов перемагала зло, війну”, – розповідав режисер Іван Ясній під час вручення нагороди 2 вересня.

Також режисер нагадав про засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування в середині травня.

Стрічка “Міф” була створена за участі режисера Леоніда Кантера, який, за даними поліції, скоїв самогубство 4 червня 2018 року.

Читайте також: Унікальні історичні кадри: як у Коломиї будували легендарну Писанку. ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...