У Франківську провели “нічні” рейди по боржниках аліментів

В Івано-Франківську проведено «нічний» рейд з метою виконання рішень про стягнення аліментів, а також виконавчих документів інших категорій. Державними виконавцями здійснено виїзди за місцем...

В Івано-Франківську проведено «нічний» рейд з метою виконання рішень про стягнення аліментів, а також виконавчих документів інших категорій.

Державними виконавцями здійснено виїзди за місцем проживання боржників по аліментах, надано роз’яснення змін до чинного законодавства, яке посилює відповідальність за несплату аліментів, залишено виклики, проведено перевірки майнового стану боржників. Також окремими боржниками представлено квитанції, що свідчать про часткову сплату аліментів.

“Наголошуємо, що обов’язком боржника є щомісячне інформування державного виконавця про сплачені аліментні платежі безпосередньо стягувачу. Слід зазначити, що у відповідності до ст. 1291 Конституції України суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов’язковим до виконання. У відповідності до вимог ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов’язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії, а також здійснювати заходи примусового виконання рішень у спосіб та в порядку, які встановлені виконавчим документом і цим Законом”,- наголошують правоохоронці.

Читайте також: 8 років ухилявся від сплати аліментів: суд виніс вирок прикарпатцю

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...