Рада не підтримала ініціативу Зеленського щодо зміни виборчого закону

Верховна Рада України не проголосувала за зміни до закону про вибори народних депутатів, якими пропонувалося знизити прохідний бар’єр з 5% до 3% та скасувати...

Верховна Рада України не проголосувала за зміни до закону про вибори народних депутатів, якими пропонувалося знизити прохідний бар’єр з 5% до 3% та скасувати мажоритарну систему.

У парламенті навіть не знайшлося голосів, аби внести його до порядку денного позачергового засідання. За внесення проголосували лише 92 депутати. Про це повідомляє “ВВС Україна”.

На змінах до закону наполягав президент Володимир Зеленський.

Напередодні Володимир Зеленський видав указ про розпуск парламенту і призначення виборів до Верховної Ради на 21 липня.

Як ішлося в пояснювальній записці, запропоновані зміни до закону про вибори мали на меті створити передумови для “оновлення політичних еліт” та зменшити вплив підкупу виборців та зловживання адміністративним ресурсом.

Головним аргументом депутатів, які критикували запропоновані зміни, були закриті виборчі списки.

На жаль, запропонована нам система – це є повністю закриті списки, – сказав пан Парубій під час засідання, повідомивши про реєстрацію внесених президентом законопроектів.

У Володимира Зеленського кажуть, що таким чином депутати порушили домовленості, які були досягнуті напередодні на консультаціях в АП.

Читайте також: Володимир Зеленський підписав перший президентський указ

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...