У Франківську відкрили анотаційну дошку засновнику Крайової управи Братства ОУН-УПА Карпатського краю. ФОТО

Сьогодні, 23 травня, в Івано-Франкіську в рамках святкування Дня героїв відкрили анотаційну дошку засновнику Крайової управи Братства ОУН-УПА Карпатського краю Василю Гривінському. Відкрив дошку...

Сьогодні, 23 травня, в Івано-Франкіську в рамках святкування Дня героїв відкрили анотаційну дошку засновнику Крайової управи Братства ОУН-УПА Карпатського краю Василю Гривінському.

Відкрив дошку син героя Роман Гривінський. Пам’ятний знак зноходиться на вулиці Лепкого, 46.

“Я його запам‘ятав вимогливим до себе чоловіком. Він пройшов через все достойно і залишився гідрим громадянином держави”, – розповів син Василя, Роман Гривінський, діючий голова крайового братства ОУН-УПА Карпатського краю.

Василь Гривінський народився 29 травня 1919 року в селі Дубівці Галицького району. В 1992 році він був одним із засновників і першим керівником Братства ОУН-УПА Карпатського Краю. Невтомний і активний громадський діяч сповідував ідеї українського націоналізму і соборної Української держави.

В 2007 році нагороджений орденом “За заслуги” Президентом України. Помер Василь Гривінський 19 березня 2008 року на 89 році життя. Похований на міському кладовищі в селі Чукалівка.

Читайте також: В Івано-Франківську трапилася ДТП: є потерпілий. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...