Родинне храмове свято відбулося на парафії свв. Кирила і Методія. ФОТО

Парафія свв. Кирила і Методія – насправді унікальна, адже кожен, хто бував тут хоча б раз, – неодмінно захоче сюди повернутися, адже тут кожен...

Парафія свв. Кирила і Методія – насправді унікальна, адже кожен, хто бував тут хоча б раз, – неодмінно захоче сюди повернутися, адже тут кожен почувається як вдома.

У неділю, 26 травня, відбулося храмове свято на парафії свв. Кирила і Методія, що в Івано-Франківську (Крихівцях). Вже доброю традицією для цієї громади стало відзначати храмове свято не тільки в сам день празника, але проводити активну підготовку впродовж тижня, інформує Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Цьогоріч головна тема підготовки стала тема сім’ї, оскільки цей рік проголошений Всеукраїнською радою Церков саме роком сім’ї-родини.

Кожного дня на парафії святих Кирила і Методія відбувалися тематичні конференціі та, звісно ж, богослужіння.

В середу 22 травня доповідачем був Адріан Буковинський. Він роздумував темою «Батьківства» та запропонував її до обговорення. Наступного ж дня – 23 травня, доповідачем стала Марта Гладій, яка представили тему «Материнства». Завершальною стала доповідь Ольги Павлишин, яка відбулася 24 травня. Вона розповіла про дітонародження. Всі три дні конференцій присвячені темам родини з нагоди Року сім’ї в Україні.

Вечірній суботній вечір поєднав у собі  урочисту відправу Вечірні, обхід з іконою Святих Кирила і Методія навколо храму і чудовий «Вечір пісні і танцю», в часі якого була святкова трапеза, різні акції та сюрпризи і все це дійство супроводжувала Жива Музика. Численні вірні зібралися, щоб молитися і святкувати разом.

Кульмінаційним моментом свята стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. На церковному подвір’ї Митрополита радо зустрічали парафіяни, діти та молодь на чолі з настоятелем парафії прп. о. Йосафатом Бойком, ВС.

Увійшовши до святині, Владика відслужив Службу Божу, під час якої був висвячений на диякона семінарист Згромадження Воплоченого Слова бр. Климентій Карпінець. Окрім того, Митрополит привітав Згромадження, яке опікується парафією, з 25-річчям заснування в Україні і 35-річчям у світі.

Також присутні були очільник міста Руслан Марцінків, який вручив грамоту о. Йосафату Бойко, з нагоджи 15-ліття священства та голова села Мирон Гаргат, вони отримали в подарунок ікони Святих Кирила і Методія, щоб згідно слів о. Йосафата, не забували за парафію і допомагали в будівництві.

На памятку Ювілею кожен присутній священик отримав в подарунок єпітрахиль з вишитою емблемою Згромадження з буквами “VCFE”, що у перекладі з латинської мови є першими буквами слів з євангелії від Івана 1,14: “І слово стало тілом”.   був присутній мер міста.

По завершенні богослужіння відбувся обряд відновлення шлюбних обіцянок, всі присутні подружні пари мали памятні листівки з текстом відновлення шлюбних обіцянок, після зачитання яких Митрополит Володимир зачитав молитву благословення подружніх пар

Після молитви на церковному подвір’ї відбулося освячення води та святковий концерт.

Читайте також: Вперше у Палаці Потоцьких франківська молодь зібралась на молитву Тезе. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...