На Долинщині необхідно терміново оновити автопарк автомобілів швидкої допомоги

Днями відбулося виїзне засідання медичної ради комунального закладу “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” з участю керівників структурних підрозділів центру в...

Днями відбулося виїзне засідання медичної ради комунального закладу “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” з участю керівників структурних підрозділів центру в Рожнятівському та Долинському відділах Е(Ш)МД, а також Брошнів-Осадівському ППБ.

«Метою засідання було вивчення успішної співпраці громад, влади у наданні конкретної допомоги в розвитку служб Е(Ш)МД регіону, покращення умов роботи, створення сприятливого мікроклімату працівників відділень та пунктів постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги. Під час медичної ради присутні заслухали керівника Долинського відділення Е(Ш)МД щодо підсумків роботи за I квартал 2019 року», – про це повідомили у Долинській РДА.

Перед учасниками медичної ради виступили головний лікар центру Мирон Матейко та заступник з медичної роботи Ігор Бойчук, які поставили завдання для перспективного розвитку КЗ «ІФОЦЕМД та МК» та звернули особливу увагу присутніх на проблеми і заходи щодо покращення роботи відділень у 2019 році.

«Серед проблем виступаючі назвали зношеність більшості автотранспорту екстреної (швидкої) медичної допомоги, який не відповідає вимогам ДСТУ та експлуатується більше 10 років. Старі зношені автомобілі з року в рік вимагають збільшення асигнувань на запасні частини, паливно-мастильні матеріали. Часті технологічні зупинки приводять до погіршення доступності екстреної медичної допомоги для мешканців області. Відсутність ремонтної бази суттєво здорожчує вартість та обслуговування санітарного транспорту (ТО-1, ТО – 2). Тому необхідно терміново поповнювати автопарк санітарних автомобілів. Також час доїзду санітарних автомобілів не виконується на 100%, це пов’язують із неякісним дорожнім покриттям, важкодоступною гірською дорожньою місцевістю, недостатньо розвинутою інфраструктурою, відсутністю достатньої кількості автотранспорту з підвищеною прохідністю, що суттєво погіршують доступність Е(Ш)МД для населення області (10 хв. в містах, 20 хв. в селах)», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Франківську стартувала патріотична програма “Чорний Ліс – 2019”. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...