До складу Надвірнянської ОТГ можуть увійти ще три села

У Надвірнянській міській раді відбулися громадські слухання з вивчення пропозиції щодо добровільного об’єднання територіальних громад у Надвірнянську ОТГ. Про це інформують в Надвірнянській міській...

У Надвірнянській міській раді відбулися громадські слухання з вивчення пропозиції щодо добровільного об’єднання територіальних громад у Надвірнянську ОТГ.

Про це інформують в Надвірнянській міській раді.

Згідно з Перспективним планом до Надвірнянської ОТГ повинні входити 10 місцевих рад із 15-ма населеними пунктами.

“Саме питання з таким об’єднанням територіальних громад в Надвірнянську ОТГ було винесено на громадські слухання 5 квітня цього року та на розгляд 32 сесії міської ради від 25 квітня 2019 р. Дане рішення не набрало необхідної кількості голосів, проте депутатами міської ради було зініційовано вивчити питання добровільного об’єднання територіальних громад в потужну Надвірнянську ОТГ, куди б ще увійшли гірські села Бистрицької, Зеленської та Пасічнянської сільських рад”, – йдеться у повідомленні.

Міський голова Зіновій Андрійович дав завдання спеціалістам міської ради вивчити питання фінансової спроможності цієї територіальної громади.

Після ретельного вивчення цього питання дійшли до висновку, що у разі входження гірських сіл у Надвірнянську ОТГ , то сформує одну з найпотужніших і найбільш спроможних громад на Прикарпатті.

Всі керівники сільських рад, які були присутні на слуханнях, висловили підтримку своїх громад щодо об’єднання в  Надвірнянську ОТГ.

Це питання  буде винесено на розгляд сесії Надвірнянської міської ради, яка відбудеться найближчим часом.

Читайте також: В Івано-Франківську в Музеї Небесної Сотні відкрили ще одну локацію. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...