Шекспір мовою оригіналу: до Франківська з виставою завітає театр ветеранів. ФОТО/ВІДЕО

У червні єдиний в Україні ветеранський театр покаже у Франківську виставу «Дванадцята ніч, або що захочете» (мовою оригіналу) за п’єсою Вільяма Шекспіра. Учора, 30 травня, прем’єра...

У червні єдиний в Україні ветеранський театр покаже у Франківську виставу «Дванадцята ніч, або що захочете» (мовою оригіналу) за п’єсою Вільяма Шекспіра.

Учора, 30 травня, прем’єра відбулася у Києві.

У складі трупи – ветерани бойових дій на Донбасі, члени їхніх родин, волонтери, які близько року готували виставу за п’єсою Шекспіра, опанувавши для цього англійську мову й акторську майстерність, – пише “Радіо Свобод”.

Проект створення ветеранського театру ініціювали громадська благодійна організація Eieos-Ukraine та Ігор Касьян, учасник бойових дій і засновник школи вивчення англійської мови.

Завданням проекту є «показати суспільству ветеранів нинішньої війни, як творчих людей і людей, здатних долати труднощі завдяки своїй праці та наполегливості».

Режисером постановки став заслужений артист України, актор франківського драмтеатру – Олексій Гнатковський. Художнім керівником – народний артист України, директор Івано-Франківського драматичного театру Ростислав Держипільський. Обидва долучились до проекту на волонтерських засадах.

 

Дату вистави можна буде згодом дізнатися на сайті театру.

Читайте також: У Франківську замість реклами центр міста прикрашатимуть квіти. ФОТО

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...