“Я не хочу бути наступним!”: у Франківську відбудеться акція за права людини

Сьогодні, 4 червня, у Франківську Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Фундація Регіональних Ініціатив” та небайдужі активісти проведуть всеукраїнську акцію протесту “Я не хочу бути наступним!”. ...

Сьогодні, 4 червня, у Франківську Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Фундація Регіональних Ініціатив” та небайдужі активісти проведуть всеукраїнську акцію протесту “Я не хочу бути наступним!”. 

Акція відбудеться о 19:00 біля будівлі Головного управління Найціональної поліції в Івано-Франківській області,- пише Місто.

“Система влади продовжує тримати у страху своїх громадян будь-якими засобами — від “звичних” штрафів за порушення неіснуючих норм та перевищення службових обов’язків до нападів на громадських активістів та навіть вбивств”, – повідомляють організатори.

Також вони зазначають, що лише за останній тиждень країну сколихнули кричущі порушення прав людини: незаконне затримання двох протестувальників у Рівному, які вийшли на мирну акцію та вбивство 5-річного хлопчика нетверезими поліцейськими у Переяславі-Хмельницькому. Ці різні події об’єднує одне — знецінення людських прав та людського життя, свавілля влади та повна безкарність винних.

 “Вони забирають все — від свободи зібрань до життя. Ми виходимо, щоб сказати “Я не хочу бути наступним!”. Закликаємо всіх небайдужих долучитись до акції, адже найменший замах на наші права та свободи зараз може потягнути за собою знищення всіх людських свобод в Україні в майбутньому”, – додають організатори.

Слід зазначити, що подібна акція проходитиме 4-5 червня ще більш як у 15 містах України — Харкові, Києві, Ужгороді, Краматорську, Кураховому, Кропивницькому, Дніпрі, Чернівцях, Тернополі, Львові та ін.

Читайте також: У центрі Франківська зібралася мирна акція на підтримку постраждалих в Рівному активістів. ФОТО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...